Δημιουργία κοινοβουλίου μόνο για την Ευρωζώνη προτείνει ο Σόιμπλε

«Αρνητική εξέλιξη η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού»
Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 12:08
UPD:12:46
REUTERS/CHARLES PLATIAU

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε θα μπορούσε να εξετασθεί η δημιουργία ενός κοινοβουλίου για την Ευρωζώνη καθώς και η δημιουργία μίας θέσης «αρχηγού του Eurogroup» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών μετά το πέρας των Ευρωεκλογών τόνισε, για μία ακόμη φορά, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην Handelsblatt.

Όπως τόνισε «μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές, η συζήτηση για μια αλλαγή των συνθηκών θα μπει και πάλι στο τραπέζι», και προσέθεσε ότι «η (γερμανική) κυβέρνηση θα ζητήσει να υπάρξει τουλάχιστον μια θεσμική βελτίωση της Ευρωζώνης. Η νομισματική ένωση έχει ανάγκη κοινή δημοσιονομική και οικονομική πολιτική».

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε θα μπορούσε να εξετασθεί η δημιουργία ενός κοινοβουλίου για την Ευρωζώνη καθώς και η δημιουργία μίας θέσης «αρχηγού του Eurogroup».

Αναφερόμενος στην άνοδο των ευρωσκεπτικιστών - όπως απέδειξαν τα υψηλά ποσοστά του Εθνικού Μετώπου στις γαλλικές δημοτικές εκλογές - ανέφερε ότι δεν πρόκειται για μία καλή εξέλιξη.

Για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών «ίσως η κρίση στην Ουκρανία να κάνει τους Ευρωπαίους να συνειδητοποιήσουν και πάλι την αξία της ευρωπαϊκής ενότητας και να τους δώσει κίνητρο να πάνε να ψηφίσουν».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή