Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν είναι ανάχωμα, είναι η πρόταση

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 00:17
UPD:09:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο σκοπός του «Ποταμιού», είναι να καταγραφεί θετικά στις ευρωεκλογές, να το πιστέψει ο κόσμος, ότι μπορεί να ξεπεράσει το παλιό πολιτικό σύστημα, είπε ο κ.Θεοδωράκης (φωτ. αρχείου).

Κυβερνήσεις του 51% θα είναι αυτές που θα βγάλουν την Ελλάδα από το αδιέξοδο, δήλωσε την Τετάρτη ο Σταύρος Θεοδωράκης σε εκδήλωση του «Ποταμιού» στα Ιωάννινα. Τόνισε ότι στόχος του κινήματός είναι να το πιστέψει ο κόσμος, ενώ αιχμές άφησε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο σκοπός του «Ποταμιού», είναι να καταγραφεί θετικά στις ευρωεκλογές, να το πιστέψει ο κόσμος, ότι μπορεί να ξεπεράσει το παλιό πολιτικό σύστημα, είπε ο κ.Θεοδωράκης.

«Θέλουμε ένα θετικό μήνυμα από τις ευρωεκλογές, ώστε μετά σιγά- σιγά, να χτίσουμε το κίνημα. Να κάνουμε ένα μεγαλύτερο «Ποτάμι» και να κτυπήσουμε τις εθνικές εκλογές, και να είμαστε εμείς ο καθοριστικός παράγων για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο».

Χρειάζεται εθνικό σχέδιο δράσης

Ακόμη ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως επειδή τα προβλήματα της χώρας μας είναι μεγάλα, θα πρέπει να γίνει εθνικό σχέδιο δράσης πάνω σε αυτά, και πως οι κυβερνήσεις, που θα βγάλουν από το αδιέξοδο την Ελλάδα, θα πρέπει να «είναι Κυβερνήσεις του 51%» και όχι του 25%,ποσοστό που δεν δίνει διαπραγματευτική ικανότητα. Μάλιστα υπογράμμισε ότι, ο ρόλος της χώρας μας είναι μία δυνατή Ελλάδα σε μια δίκαιη Ευρώπη.

Επιπλέον είπε ότι το Ποτάμι, όπως είπε, θα αποτελέσει πλατφόρμα πολιτικής καινοτομίας, χωρίς δαιδαλώδες κομματικό σύστημα και επαγγελματικά στελέχη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει

Ο κ. Θεοδωράκης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πολυσυλλεκτικότητα των κομμάτων, άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν θέλει η όχι, να είναι στην Ευρώπη, εάν θέλει να είναι στο ευρώ η την δραχμή.

«Δεν είμαστε ανάχωμα, είμαστε εμείς η πρόταση», απάντησε σε όσους σχολιάζουν την δημιουργία του «Ποταμιού», ενώ πρόσθεσε ότι από τις λεπτομέρειες των δημοσκοπήσεων, η πλειοψηφία του κόσμου, ανεξαρτήτως αν θα το ψηφίσει ή όχι θεωρεί ότι ήταν μια τολμηρή κίνηση που ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα της ελληνικής πολιτικής.

Για το τραπεζικό σύστημα

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, είπε ότι πρέπει να τεθεί σε καινούργιες βάσεις και πως τα δάνεια που δίδονται να είναι με καθαρά τραπεζικά κριτήρια και ο ελεγκτικός μηχανισμός να συμπεριλάβει τις δανειοδοτήσεις χωρίς να λειτουργεί ανεξέλεγκτα.

Για τα ΜΜΕ

Αναφερόμενος στα Μέσα Ενημέρωσης, έκανε λόγο για παθητικό σε αυτά λέγοντας ότι τα Μέσα έχουν μία σχέση εξάρτησης από τους πολιτικούς, από τα κόμματα.

«Το σημαντικό για όσους μιλάνε για την κατάχρηση της σημερινής εξουσίας σε σχέση με κάποια δάνεια, θα είναι να τραβήξουν μια διαχωριστική γραμμή και να πουν ότι δεν υπάρχει πολιτικό χρήμα που θα εκτρέφει την δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους» τόνισε.

Την Πέμπτη ο κ. Θεοδωράκης θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχολιάστε το άρθρο

Απομένουν 3000 χαρακτήρες αποστολή

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή