Η ώρα της Βουλής

Το παρασκήνιο των αλλαγών της τελευταίας στιγμής στο γάλα
Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 16:28
UPD:16:32
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στέλεχος της κυβέρνησης σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή «δίνεται μάχη» για την κατάθεση του νομοσχεδίου 230 σελίδων, πιθανότατα αύριο Παρασκευή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

A- A A+

Την ύστατη ώρα έσωσε τελικά την παρτίδα η κυβέρνηση με την πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη να προβεί σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη ρύθμιση για το γάλα.

Ένας - ένας οι βουλευτές που αντιδρούσαν στις αλλαγές στο γάλα, όπως οι Μιχάλης Κασσής και Θάνος Μωραΐτης, εκφράζονται θετικά για τη νέα ρύθμιση, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμου Χαρακόπουλου, λόγω της δυσαρέσκειας του Μαξίμου προς το πρόσωπό του η οποία φάνηκε από το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε στη χθεσινοβραδινή συνάντηση για τις αλλαγές στο γάλα.

ΕΔΤ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτοβουλία του κ. Τσαυτάρη ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και συζητήθηκε στη συνάντηση των δύο ανδρών την Τρίτη που μας πέρασε.

Την Τετάρτη ακολούθησε η διαβούλευση του κ. Τσαυτάρη με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ώστε να ληφθεί και το Ο.Κ. της τρόικας. Σήμερα και αύριο ο κ. Χατζηδάκης αναμένεται να ενημερώσει στη Βουλή τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, μετά και τα έντονα παράπονα τόσο των βουλευτών της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ ότι δεν τους ενημερώνει κανείς για τις προωθούμενες αλλαγές ώστε να γνωρίζουν και οι ίδιοι τι θα ψηφίσουν.

Πιθανές αλλαγές και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων

Την ίδια ώρα, στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης στο Μαξίμου όπου έδωσαν το «παρών», εκτός από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο αλλαγών της τελευταίας στιγμής και με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Στέλεχος της κυβέρνησης σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή «δίνεται μάχη» για την κατάθεση του νομοσχεδίου 230 σελίδων, πιθανότατα αύριο Παρασκευή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Eυ. Βενιζέλος: «Ολα υπό έλεγχο»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος πριν από λίγο από το Μέγαρο Μαξίμου και τη συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης, δήλωσε ότι «όλα είναι υπό έλεγχο. Θα γίνει το καλύτερο για την ελληνική κοινωνία».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή