Αντ. Σαμαράς: Οι βουλευτές είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 16:18
UPD:18:34
PrimeMinisterGR
A- A A+

Πεπεισμένος ότι οι βουλευτές θα λειτουργήσουν με υπευθυνότητα κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τη συμφωνία με την τρόικα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά από σύσκεψη που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. 

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, η συμφωνία κάνει «το μεγάλο βήμα μπροστά, αναγνωρίστηκαν όλες οι επιτυχίες της χώρας, δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας και κρατήθηκαν άθικτες όλες οι κόκκινες γραμμές που τους είχαμε βάλει». 

«Θα ακολουθήσει η έξοδός μας στις αγορές, μετά η συζητήση για το χρέος και έτσι μόνο αρχίζουμε πια οριστικά να βγαίνουμε από την κρίση και τα μνημόνια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «αυτό και μόνο μετράει σήμερα και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Οι βουλευτές μας το ξέρουν, είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος και με εκβιασμούς δυσκολεύεται να πείσει ακόμα και τους συμπολιτευόμενους βουλευτές της και σημειώνει πως «δεν έχει κανένα δικαίωμα να ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία που οδηγεί στην περαιτέρω καταστροφή της κοινωνίας και της οικονομίας».  

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «προσπαθεί να κρύψει το ακριβές περιεχόμενο των νέων μνημονιακών ρυθμίσεων που κινούνται στη λογική της εσωτερικής υποτίμησης του εργασιακού μεσαίωνα, της διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων, της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της εύνοιας σε μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα, αποτελώντας ταυτόχρονα προάγγελο του νέου μνημονίου που σχεδιάζουν για μετά τις ευρωεκλογές». 

Αντιδρά το ΚΚΕ

Για περεταίρω επίθεση σε βάρος των εργαζομένων κάνει λόγο το ΚΚΕ αναφερόμενο στο πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψηφοφορία στη Βουλή την Κυριακή, αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως λέει με τη στάση του στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική. Όσον αφορά στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη διάρκεια ζωής του γάλακτος αναφέρει ότι τα μονοπώλια θα είναι τα μόνα που θα ωφεληθούν.

Ειδικότερα για το πολυνομοσχέδιο το ΚΚΕ αναφέρει ότι η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, των ασφαλιστικών ταμείων και των μικρών επαγγελματιών, προκειμένου να στηριχθεί η ανάκαμψη και κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ακόμη εκτιμά ότι οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ενσωματώνουν την πολιτική της Ε.Ε., που όπως λέει θα συνεχιστεί με ή χωρίς μνημόνια.

Επιπλέον το ΚΚΕ αφήνει αιχμές και για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική δεν την αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «όπως προκύπτει από τα συνεχή διαπιστευτήρια που δίνει στον ευρωμονόδρομο».

Οι ΑΝΕΛ

«Εν μέσω Σαρακοστής και πριν τους τελευταίους Χαιρετισμούς, ο πρωθυπουργός της χώρας φαντασιώνεται την Ανάσταση, ενώ ο ελληνικός λαός βιώνει το Θείο Δράμα», σχολίασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή