Σούπερ Λίγκα: Συνήλθε η Καλλονή μετά την «επτάρα» και νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ

Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014 19:10
UPD:19:19
ICON PRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Το «τρίποντο» είχε διπλή σημασία για το συγκρότημα της Λέσβου, καθώς εκτός του ψυχολογικού τομέα, είχε και άμεσο βαθμολογικό αντίκτυπο, μιας και οριστικοποίησε την παραμονή της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

A- A A+

Μία εβδομάδα μετά το διασυρμό της από τον Πλατανιά, η Καλλονή επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 1-0 του ΟΦΗ στο Ολυμπιακό Στάδιο, για την 30η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Το «τρίποντο» είχε διπλή σημασία για το συγκρότημα της Λέσβου, καθώς εκτός του ψυχολογικού τομέα, είχε και άμεσο βαθμολογικό αντίκτυπο, μιας και οριστικοποίησε την παραμονή της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα 16 λεπτά είχε ήδη φτάσει τρεις φορές με αξιώσεις στη μεγάλη περιοχή του Χογκ. Στο 6΄ ο Μπανούσης δεν πρόλαβε για λίγο να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα, εννέα λεπτά μετά ο γκολκίπερ της Καλλονής έκανε λάθος εκτίμηση στο φάουλ που εκτέλεσαν οι φιλοξενούμενοι και είδε τη μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 16΄ ο Ζε Εντουάρντο πλάσαρε τον Χοκ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Η απάντηση των παικτών του Γιάννη Ματζουράκη ήρθε στο 17΄ και 18΄ με τις κεφαλιές των Βαλιού και Μαρσέλο να περνούν άουτ. Μετά το πρώτο 15λεπτο η Καλλονή ισορρόπησε πλήρως το ματς και ήταν η ομάδα που έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να προηγηθεί. Η πρώτη στο 28΄ με το Μανούσο να είναι έτοιμος να πλασάρει και να κόβεται την τελευταία στιγμή, ενώ στη δεύτερη ο Περόνε (33΄) κατάφερε να αστοχήσει προ κενής εστίας!

Το παιχνίδι ήταν αρκετά νευρικό παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται καλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Η Καλλονή, όμως, ήταν πιο απειλητική και στο 65΄ πλησίασε στο γκολ, μετά την όμορφη ενέργεια του Περόνε που γύρισε τη μπάλα στην περιοχή, όπου ο Μανούσος δε βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε για να τη στείλει στα δίχτυα.

Ο Λεοζίνιο στο 69΄ «λύτρωσε» τους γηπεδούχους και αφού κέρδισε τις κόντρες έξω από την περιοχή με σουτ νίκησε τον Φερνάντες κι έδωσε προβάδισμα στην Καλλονή (1-0). Στη συνέχεια η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο προσπάθησε να πιέσει για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά στο 83΄ και 84΄ οι Παπάζογλου και Ροβίθης έχασαν σημαντικές ευκαιρίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις