Σούπερ Λίγκα: «Καθάρισε» με την παραμονή η Ξάνθη, 2-0, τον Πανιώνιο

Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014 19:08
UPD:19:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο παίκτης της Ξάνθης Μαρίν Μαρίν (αριστερά) και ο παίκτης του Πανιωνίου Απόστολος Γιάννου (δεξιά) μάχονται για την κατοχή της μπάλας κατά την διάρκεια του αγώνα Ξάνθη - Πανιώνιος για τη 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague.

A- A A+

Την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα εξασφάλισε ουσιαστικά η Ξάνθη, μετά τη νίκη της με 2-0 επί του απογοητευτικού Πανιωνίου, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η Ξάνθη είχε περισσότερο διάθεση για να παίξει ποδόσφαιρο στα πρώτα 45 λεπτά. Ωστόσο, το παιχνίδι δεν ξέφυγε από τη μετριότητα, με τους γηπεδούχους να έχουν δοκάρι στο 18΄ μετά το σουτ του Ντε Γκουζμάν.

Οι «κυανέρυθροι» από την πλευρά τους προσπάθησαν να διαφυλάξουν το μηδέν στην εστία τους και λιγότερο στο πως θα επιτεθούν. Ανασταλτικά τα κατάφεραν σε γενικές γραμμές, ενώ επιθετικά δεν ανησύχησαν ούτε μία φορά την εστία του Κυριακίδη, ο οποίος πέρασε ένα από τα πιο ευχάριστα απογεύματα της καριέρας του.

Και στο δεύτερο μέρος η ακριτική ομάδα ήταν αυτή που επιδίωξε να σκοράρει και τελικά το κατάφερε στο 60΄ με το Σολτάνι, ο οποίος μετά από σέντρα του Τριάδη «εκτέλεσε» από κοντά τον Ανέστη. Το παιχνίδι τελείωσε στο 73΄, με τον Τριάδη, αυτή την φορά να σκοράρει, μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο Μάνταλος. 

Στη μοναδική καλή φάση που είχε στο ματς ο Πανιώνιος, ο Κολοβός καθυστέρησε να πλασάρει ενώ είχε βγει απέναντι από τον Κυριακίδη (75΄) και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί της Ξάνθης. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο Αυλωνίτης είδε την κόκκινη κάρτα κι άφησε με 10 παίκτες τους νεοσμυρνιώτες στα τελευταία 3 λεπτά των καθυστερήσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις