Europa League: Τα... «θρίλερ» της Πέμπτης

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 01:09
UPD:09:09
REUTERS/CIRO DE LUCA

Πρόκριση με ανατροπή για την Πόρτο, που πήρε ισοπαλία 2-2 από τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο».

A- A A+

Απίστευτες ανατροπές περιλάμβαναν και οι τρεις νυχτερινές αναμετρήσεις στο Γιουρόπα Λιγκ, με τις οποίες ολοκληρώθηκε η φάση των «16» στη διοργάνωση.

Στην Αυστρία η Σάλτσμπουργκ υποδέχθηκε τη Βασιλεία έχοντας αποσπάσει «λευκή» ισοπαλία στην Ελβετία. Το έργο των φιλοξενούμενων φάνηκε να γίνεται «βουνό», όταν μόλις στο 9΄ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σουτσί.

Στο 22΄ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Σοριάνο και στο 32΄ ο αγώνας διακόπηκε για περίπου 15 λεπτά, όταν οπαδοί των Ελβετών άρχισαν να πετούν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και στον βοηθό.

Στο 50΄ όμως ο Στρέλερ ισοφάρισε με κεφαλιά και δέκα λεπτά αργότερα ο Σάουρο, επίσης με κεφαλιά, ολοκλήρωσε μια απίστευτη ανατροπή και «σφράγισε» την πρόκριση στη Βασιλεία, που το μεσημέρι της Παρασκευής θα μπει στην κληρωτίδα. Με δέκα παίκτες, πάντως, ολοκλήρωσαν το παιχνίδι και οι Αυστριακοί, καθώς ο Άλαν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 86΄.

Πρόκριση με ανατροπή και για την Πόρτο, που πήρε ισοπαλία 2-2 από τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο». Οι «παρτενοπέι» προηγήθηκαν με τον Πάντεφ στο 21΄ ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, όμως οι Γκίλιας (69΄) και Κουαρέσμα (76΄) άλλαξαν τα δεδομένα και χάρισαν στους «Δράκους» την πρόκριση, αφού το γκολ του Ζαπάτα στις καθυστερήσεις δεν σήμαινε τίποτε άλλο από το ότι η Νάπολι απέφυγε την ήττα.

Στο τρίτο… θρίλερ, η Σεβίλη νίκησε μέσα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» την συμπολίτισσα Μπέτις με 2-0 στον ανδαλουσιάνικο «εμφύλιο» με σκόρερ τους Ρέγες (20΄) και Μπάκα (75΄), ισοφάρισε την ήττα της πρώτης αναμέτρησης, έστειλε το παιχνίδι στην ημίωρη παράταση όπου δεν άλλαξε κάτι και τελικά πήρε την πρόκριση στα πέναλτι με 4-3 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις