Ακυρώνει την επίσκεψή του στη Μόσχα ο Ρομπέι επειδή δημοσιοποιήθηκε

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 21:30
UPD:21:42
REUTERS/YVES HERMAN

«Ο πρόεδρος φαν Ρομπέι δεν θα μεταβεί στη Μόσχα αύριο. Θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να προετοιμάσει την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής», ανακοίνωσε το περιβάλλον του (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ακύρωσε την επίσκεψή του στη Μόσχα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπέι. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές η επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα αναμενόταν να γίνει αύριο Τετάρτη προκεμένου να συζητήσει με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την κρίση στην Ουκρανία.

«Η αποστολή ακυρώθηκε διότι την δημοσιοποίησαν οι Ρώσοι», επεσήμανε μία πηγή. Πολλές συγκλίνουσες ευρωπαϊκές πηγές σημείωσαν ότι η επίσκεψη αυτή θα έπρεπε να παραμείνει απόρρητη, όμως η ρωσική πλευρά την αποκάλυψε.

«Η ΕΕ αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η επίσκεψη υπό αυτές τις συνθήκες», εξήγησε μια πηγή, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της ήταν «να διατυπωθεί η απόρριψή μας για την προσάρτηση» της Κριμαίας και η διεξαγωγή «συζητήσεων για την αποκλιμάκωση και την αποφυγή νέων αποσταθεροποιητικών πρωτοβουλιών».

«Ο πρόεδρος φαν Ρομπέι δεν θα μεταβεί στη Μόσχα αύριο. Θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να προετοιμάσει την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής», ανακοίνωσε το περιβάλλον του.

«Ήταν σημαντικό να μιλήσει κάποιος απευθείας με τον Πούτιν και το πιο κατάλληλο πρόσωπο ήταν ο πρόεδρος του Συμβουλίου», υπογράμμισε μια άλλη ευρωπαϊκή πηγή.

Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή