Μόιες: «Δεν θα αφήσουμε τίποτα πίσω μας στο γήπεδο»

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 19:45
UPD:19:49
REUTERS/PHIL NOBLE

Ο Μόιες υπογράμμισε πως οι παίκτες του «ξέρουν ότι μπορούν να παίξουν καλύτερα», επανέλαβε την πίστη του σε αυτούς και πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι ο αγώνας με τον Ολυμπιακό και η πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης».

A- A A+

Η ανατροπή του 0-2 και η πρόκριση στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι ο στόχος των ποδοσφαιριστών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον αυριανό αγώνα ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στο «Όλντ Τράφορντ», όπως δήλωσε ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων», Ντέιβιντ Μόιες, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Σκοτσέζος τεχνικός εξέφρασε την επιθυμία στο αυριανό παιχνίδι οι παίκτες του να πετύχουν πρώτοι γκολ, το οποίο χαρακτήρισε «πραγματικά σημαντικό», ωστόσο επισήμανε πως η ομάδα του πρέπει να είναι προσεκτική απέναντι στον Ολυμπιακό, για τον οποίο εκτίμησε ότι θα παίξει με αντεπιθέσεις.

Ξεκινώντας ο Μόιες απάντησε στον ισχυρισμό του Γουέιν Ρούνι ότι η κυριακάτικη ήττα από τη Λίβερπουλ ήταν η χειρότερη ημέρα της ζωής του στο ποδόσφαιρο. Ο Σκοτσέζος τεχνικός τόνισε: «Όταν χάνεις με τον τρόπο που χάσαμε και από έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους μας, υπάρχει πάντα απογοήτευση. Όμως, είπαμε στους παίκτες ότι το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι αυτό το παιχνίδι (με τον Ολυμπιακό)».

Ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» παραδέχθηκε ότι ανατροπές από ήττα 2-0 στο πρώτο παιχνίδι, κάτι που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε πριν από 30 χρόνια απέναντι στην Μπαρτσελόνα, «δεν συμβαίνουν πολύ», αλλά ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θα βγει στον αγωνιστικό χώρο του «Όλντ Τράφορντ» με στόχο να καταφέρει κάτι ανάλογο.

Ο Μόιες υπογράμμισε πως οι παίκτες του «ξέρουν ότι μπορούν να παίξουν καλύτερα», επανέλαβε την πίστη του σε αυτούς και πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι ο αγώνας με τον Ολυμπιακό και η πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης».

Παράλληλα, ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εγκωμίασε τους φιλάθλους της ομάδας για τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους και επισήμανε: «Οι παίκτες θα σας έλεγαν ότι αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που τους είπα μετά τον αγώνα με τη Λίβερπουλ. Τους είπα ότι πρέπει να αρχίσουμε να δίνουμε κάτι πίσω και να αρχίσουμε να αποδίδουμε».

Αναφορικά με την προσέγγιση της Γιουνάιτεντ στον  παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Μόιες είπε: «Θα δουλέψουμε για να διασφαλίσουμε ότι θα είναι μια νύχτα που θα θυμόμαστε. Δεν θα αφήσουμε τίποτα πίσω μας στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να περάσουμε στον επόμενο γύρο».

Ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» παραδέχθηκε ότι το πρώτο γκολ στο αυριανό παιχνίδι θα είναι «πραγματικά σημαντικό» και τόνισε ότι η Γιουνάιτεντ θα πρέπει να είναι προσεκτική στις αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού. Ο Μόιες τόνισε ακόμη ότι ο προκάτοχός του, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, είναι «απίστευτα υποστηρικτικός» και αποκάλυψε πως συνεχίζει να μιλάει τακτικά μαζί του και να τον βλέπει στους αγώνες.

Ο Μόιες αναφέρθηκε και στο μέλλον του στη Γουνάιτεντ, επισημαίνοντας: «Το μέλλον μου δεν έχει αλλάξει καθόλου. Έχω μια σπουδαία δουλειά, ξέρω ακριβώς την κατεύθυνση που θέλω να πάω. Δεν είναι η σεζόν που ελπίζαμε να έχουμε, αλλά διαθέτω ιδέες γι' αυτό που θέλω να κάνω».

Τους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Πατρίς Εβρά, ο οποίος είπε: «Είναι μια δύσκολη σεζόν για όλους. Στη ζωή πάντα έχεις μια δεύτερη ευκαιρία κι εμείς την έχουμε αύριο. Δεν είμαι Θεός για να σας πω ότι θα προκριθούμε, αλλά θα σεβαστούμε τη φανέλα και θα διασφαλίσουμε ότι όλοι οι φίλαθλοι είναι υπερήφανοι για μας μετά τον αγώνα».

Ο Γάλλος αμυντικός ερωτήθηκε και για το μέλλον του, αλλά επέμεινε ότι «το πιο σημαντικό είναι το μέλλον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όχι το δικό μου».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις