Επιτροπή Δεοντολογίας: Υπέρ της άρσης ασυλίας για τρεις προφυλακισμένους της Χ.Α.

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 18:15
UPD:18:20
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Υπέρ της άρσης ασυλίας των προφυλακισμένων Βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, τάχθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία επισκέφθηκε τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Αντίθετα για τους επίσης προφυλακισμένους Γιώργο Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα, που έχουν στείλει υπόμνημα, η Επιτροπή διέκοψε προκειμένου να τα μελετήσει και θα συνεδριάσει την επόμενη Τετάρτη.

Η Επιτροπή είδε έναν – έναν τους Βουλευτές, επί 75 λεπτά, σε ειδικό χώρο στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, και όλες οι αποφάσεις για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας ελήφθηκαν με 7 θετικές – 1 αρνητική (από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής).

Κατά την συνάντηση με τον Ν. Μιχαλολιάκο στις φυλακές, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής είπε στα μέλη της Επιτροπής: «καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό... δεν αποκλείω πολύ σύντομα να ξαναέρθετε».

Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις κορυφαίων μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας, ο Ν. Μιχαλολιάκος ήταν «κάπως ανήσυχος και μάλλον φοβισμένος», αλλά και «εξαιρετικά συνεργάσιμος και ευγενής». Φορούσε ένα μακό μπλουζάκι με υφασμάτινο παντελόνι και όταν ρωτήθηκε για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του, τα απέδωσε στη μανιάτικη καταγωγή του, λέγοντας πως σε όποιο σπίτι κι αν πας στη Μάνη, θα βρεις όπλα.

EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, επισκέφθηκε τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Αντίθετα «πολύ πιο επιθετικός» και «σκληρός» σε χαρακτηρισμούς ήταν ο Χρ. Παππάς, που χαρακτήρισε «περιοδεύοντα θίασο» την Επιτροπή Δεοντολογίας. Ο προφυλακισμένος Βουλευτής, που φορούσε κοστούμι, δεν δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις, έκανε μία τοποθέτηση, ενώ φεύγοντας χτύπησε την πόρτα πίσω του και τους αποκάλεσε «περιοδεύοντα θίασο».

«Άκρως ειρωνικός» ήταν σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας ο Γ. Λαγός, που εμφανίσθηκε με ρούχα που παραπέμπουν σε αμφίεση της Χρυσής Αυγής (μαύρη μπλούζα και καπέλο της Χρυσής Αυγής). Ενδεικτικό είναι πως όταν τον ρώτησαν γιατί είχε φυσίγγια, απάντησε «για να τα βλέπω κάθε πρωί και να τα καμαρώνω». Και όταν ρωτήθηκε γιατί είχε στην κατοχή του φωτοβολίδες, απάντησε «για να σκοτώνω αλλοδαπούς».

Επί των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν και οι τρείς Βουλευτές της Χρυσής Αυγής είπαν ότι πρόκειται για «κατασκευασμένες κατηγορίες», ενώ καταφέρθηκαν κατά της Δικαιοσύνης, την οποία αποκάλεσαν «κατευθυνόμενη».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή