Στις φυλακές Κορυδαλλού σήμερα κλιμάκιο της Επιτροπής Δεοντολογίας

Το πρωί έγινε η ακρόαση του Δ. Κουκούτση
Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 13:37
UPD:16:08
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Στις φυλακές Κορυδαλλού η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να ακροαστεί τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους οποίους οι ανακρίτριες έχουν ζητήσει την άρση της ασυλίας τους.

A- A A+

Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταβαίνει το απόγευμα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της εξετάζοντας μόνο την αίτηση για άρση ασυλίας του βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση.

Το κλιμάκιο της Επιτροπής Δεοντολογίας μεταβαίνει στις Φυλακές Κορυδαλλού στις 3 μ.μ., προκειμένου να ακροαστεί τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους οποίους οι ανακρίτριες έχουν ζητήσει την άρση της ασυλίας τους.

Στο κλιμάκιο αρνήθηκε να συμμετάσχει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, λέγοντας ότι η διαδικασία αυτή συμβάλλει στη «θυματοποίηση» των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Η Επιτροπή το πρωί συμφώνησε να εισηγηθεί την άρση ασυλίας του Δ. Κουκούτση με 7 ψήφους υπέρ, 1 κατά (Ηλίας Παναγιώταρος) και 1 παρών (Μ. Κόλλια – Τσαρουχά).

Στη συνεδρίαση ο Δ. Κουκούτσης μίλησε για πολιτική δίωξη και υπενθύμισε ότι ήταν οργανωμένο μέλος της Ν.Δ. στη Μεσσηνία.

Μιλώντας με δημοσιογράφους ισχυρίσθηκε πως στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατέθεσε πως «μέντορας του είναι ο Σαμαράς». «Εγώ ήμουν αυτός που τράβηξε στις ευρωεκλογές του 1984, στην Καλαμάτα, τη φωτογραφία πάνω στην εξέδρα του Αντώνη Σαμαρά με τον Πάνο Καμμένο», πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη πως είναι περήφανος που ανήκει στη Χρυσή Αυγή και ότι έχει πλήρη γνώση για όσα κατηγορούν το κόμμα του.

Σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα ακολουθήσει η ακρόαση των Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και του ανεξάρτητου πλέον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η Επιτροπή Δεοντολογίας πρότεινε στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση ασυλίας και των Ηλία Κασιδιάρη, τον Νίκο Κούζηλο, Μιχάλη Αρβανίτη και της Ελένη Ζαρούλια. 

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή