Αλ. Κούγιας: Ο Στ. Μπούκουρας δεν απέστειλε ποτέ επιστολή ανεξαρτητοποίησης από τη Χρυσή Αυγή

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 20:57
UPD:21:19
EUROKINISSI/EUROKINISSI

Ο συνήγορος του Στάθη Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο Στάθης Μπούκουρας δεν απέστειλε ποτέ επιστολή ανεξαρτητοποίησής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνήγορός Αλέξης Κούγιας.

Το Mega, στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, μετέδωσε πως ο βουλευτής -που είναι προφυλακισμένος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής- έχει συντάξει επιστολή με την οποία εξουσιοδοτεί τον κ. Κούγια να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής ότι ανεξαρτητοποιείται.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του κ. Κούγια αναφέρεται πως «ο κ. Μπούκουρας, παρά το ότι αντιμετωπίζει μία αστήρικτη και ανύπαρκτη νομικά κατηγορία και παρά το ότι γίνεται απόπειρα, για να του ασκηθεί δίωξη για μια ανύπαρκτη ουσιαστικά και νομικά κατηγορία της δήθεν διακεκριμένης κατοχής όπλων, γιατί κατείχε, όπως και άλλοι περίπου διακόσιες χιλιάδες Έλληνες, μια κυνηγετική καραμπίνα με νόμιμη άδεια, δεν έχει αποστείλει ποτέ επιστολή ανεξαρτητοποίησής του».

Και η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της διέψευσε τα περί ανεξαρτητοποίησης Μπούκουρα, κάνοντας λόγο για συκοφαντική επίθεση. 

Αρνείται την μεταγωγή του στο Κορυδαλλό

Εν τω μεταξύ ο κ. Μπούκουρας νωρίτερα με γραπτή του δήλωσε εξέφρασε την άρνησή του να μεταχθεί από τις φυλακές του Ναυπλίου όπου κρατείται στις φυλακές του Κορυδαλλού, προκειμένου να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή  της Βουλής που θα αποφασίσει την άρση ή μη της ασυλίας του για παράνομη οπλοκατοχή.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι κλήθηκε να εξεταστεί στη Βουλή και όχι στις φυλακές.

Ειδικότερα στη γραπτή δήλωσή του επισημαίνει ότι η κλήση που έλαβε αφορά τη Βουλή και όχι το σωφρονιστικό κατάστημα. Επίσης απαντά στη νέα κατηγορία που ενδέχεται να του απαγγελθεί υποστηρίζοντας ότι έχει νόμιμα στην κατοχή του μια κυνηγετική καραμπίνα.

«Διαμαρτύρομαι και δεν επιθυμώ τη μεταγωγή μου στις φυλακές Κορυδαλλού, διότι η κλήση που έλαβα από τον πρόεδρο της ειδικής μόνιμης επιτροπής κοινοβουλευτικής δεοντολογίας κ. Μαρκογιαννάκη, ήταν προκειμένου να μεταχθώ και να εμφανιστώ ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου ενώπιον της επιτροπής στην ειδικά καθορισμένη αίθουσα στη βουλή και όχι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Είμαι βέβαιος ότι οι συνάδελφοί μου δεν θα δεχθούν ποτέ να αρθεί η βουλευτική μου ασυλία γιατί αγαπώ το κυνήγι και πολύ πριν δεχτώ την πρόταση της Χρυσής Αυγής να συνεργαστώ μαζί της και να είμαι υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Κορινθίας είχα αγοράσει από τα πιο γνωστά οπλοπωλεία της Αθήνας ένα κυνηγετικό όπλο σαν αυτά τα οποία έχουν οι μισοί τουλάχιστον βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που κατοικούν και εκλέγονται στην περιφέρεια. Για το οποίο η Ελληνική Αστυνομία μου είχε χορηγήσει νόμιμη άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου»

Από την πλευρά του ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας σε δήλωσή του αναφέρει πως θα υποβάλλει υπόμνημα ενώπιον της Επιτροπής όπου θα αποδεικνύεται «η ανυπαρξία των στοιχείων εκείνων, με τα οποία να δικαιολογείται η νέα δίωξη του, δηλαδή το ότι επειδή κατείχε μια κυνηγετική καραμπίνα, προτίθεται να την διαθέσει προς τέλεση εγκλημάτων».

Επίσης υποστηρίζει ότι «στο υπόμνημά μας προτιθέμεθα να επισυνάψουμε την αναλυτική γνωμοδότηση – πραγματογνωμοσύνη, ειδικού δικαστικού πραγματογνώμονα, Ειδικού σε θέματα Εξέτασης Πυροβόλων όπλων, πρώην Αξιωματικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, με την οποία αναλύεται – αποδεικνύεται, χωρίς καμία επιφύλαξη, ότι το συγκεκριμένο κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε με νόμιμη άδεια ο εντολέας μας, δεν είναι δυνατόν ποτέ να χαρακτηριστεί πολεμικό τυφέκιο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή