Μέτρα κατά της Μόσχας και από την Ιαπωνία

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 07:12
UPD:09:30
EPA/BAGUS INDAHONO

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα (φωτογραφία αρχείου).

 

A- A A+

Ακολουθώντας Ε.Ε. και ΗΠΑ, η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μέτρα κατά της Μόσχας, αφότου ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν επέλεξε να αναγνωρίσει την περιοχή της Κριμαίας ως ανεξάρτητο κράτος μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής όπου η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών της χερσονήσου τάχθηκε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία .

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Κριμαίας, μια κίνηση που παραβιάζει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, η Ιαπωνία θα αναστείλει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τις διευκολύνσεις στην έκδοση βίζας και στο πλαίσιο των μέτρων δεν θα ξεκινήσει τις προγραμματισμένες συζητήσεις για νέες επενδύσεις και θα παγώσει τη συμφωνία σχετικά με τις εδαφικές διαφορές στις νήσους Κουρίλες που αποτρέπει επικίνδυνες στρατιωτικές δραστηριότητες.

Το Τόκιο «σκέφτεται και άλλες κυρώσεις», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή