Την ακύρωση πώλησης πολεμικών πλοίων στη Ρωσία εξετάζει η Γαλλία

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 22:53
UPD:22:55
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO / POOL

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε προειδοποιήσει το Σάββατο πως το Παρίσι θα επανεξετάσει τη στρατιωτική συνεργασία του με τη Μόσχα εάν η Ρωσία δεν λάμβανε μέτρα για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η Γαλλία ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Τρίτη επίσκεψη των υπουργών Αμύνης και Εξωτερικών στη Ρωσία, ενώ εξετάζει και το ενδεχόμενο ακύρωσης πώλησης οπλικών συστημάτων στην Μόσχα, εξαιτίας των εξελίξεων στην Κριμαία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε προειδοποιήσει το Σάββατο πως το Παρίσι θα επανεξετάσει τη στρατιωτική συνεργασία του με τη Μόσχα εάν η Ρωσία δεν λάμβανε μέτρα για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας «ενδέχεται να εξετάσει» την ακύρωση της πώλησης γαλλικών πολεμικών πλοίων τύπου Mistral στη Ρωσία «εάν ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμι) Πούτιν συνεχίσει αυτό που έκανε» στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς, υπογραμμίζοντας ότι και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες μπορεί επίσης να αποφασίσουν την επιβολή κυρώσεων.

«Εάν ο Πούτιν συνεχίσει αυτό που έκανε, μπορεί να εξετάσουμε την ακύρωση αυτών των πωλήσεων» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Η Γαλλία είχε συμφωνήσει να πωλήσει δύο πολεμικά πλοία Μιστράλ στη Ρωσία το 2011 έναντι τιμήματος που ξεπερνούσε το ένα δισ. δολάρια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή