Νιγηρία: Επίθεση εκατοντάδων ενόπλων στην πόλη Μαϊντουγκούρι

Έκαψαν σπίτια και σκότωσαν αμάχους
Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 13:13
UPD:16:16
REUTERS/STRINGER

Ένοπλοι, οι οποίοι ανήκουν πιθανότατα στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, είναι υπεύθυνοι για το θάνατο 500 ανθρώπων μονάχα εντός του 2014 (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Εκατοντάδες ένοπλοι εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση ενάντια στην πόλη Μαϊντουγκούρι της βόρειας Νιγηρίας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Εισερχόμενοι στην πόλη, οι επιτιθέμενοι χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες, με στόχους τα στρατόπεδα, το πανεπιστήμιο και την περιοχή όπου ζουν οι βασικοί κρατικοί αξιωματούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι.

«Πυρπόλησαν πολλά σπίτια και σκότωσαν αθώους ανθρώπους», τόνισε κάτοικος της πόλης σε τοπική εφημερίδα.

Ένοπλοι, οι οποίοι ανήκουν πιθανότατα στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, είναι υπεύθυνοι για το θάνατο 500 ανθρώπων μονάχα εντός του 2014.

ΟΗΕ: Παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις αρχές

Η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι δήλωσε την Παρασκευή από την Αμπούτζα, όπου και βρίσκεται, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Νιγηρίας έχουν παραβιάσει σε αρκετές περιπτώσεις τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά την πενταετή μάχη τους ενάντια στις ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ.

Η συμπεριφορά των Νιγηριανών ενστόλων, σε αρκετές περιπτώσεις, σύμφωνα με την κ. Πιλάι, δημιούργησε δυσαρέσκεια στον πληθυσμό, διευκολύνοντας τους τζιχαντιστές να προχωρούν σε στρατολογίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή