Νέες αιματηρές συγκρούσεις στη Βενεζουέλα

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 06:19
UPD:09:13
REUTERS/Carlos Garcia Rawlins
A- A A+

Μακραίνει η λίστα των νεκρών από τις αναταραχές στη Βενεζουέλα, όπου χθες έχασαν τη ζωή τους άλλοι τρεις άνθρωποι σε νέες συγκρούσεις  μεταξύ διαδηλωτών και στρατιωτών στο Καράκας. Τον τελευταίο μήνα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 25 άτομα.

Χιλιάδες υποστηρικτές και αντίπαλοι του προέδρου, Νικολά Μαδούρο, βγήκαν την Τετάρτη στους δρόμους της πρωτεύουσας σε διαφορετικές διαδηλώσεις. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν μέλη της Εθνοφρουράς εμπόδισαν διαδηλωτές να φύγουν από το την περιοχή Πλάζα της Βενεζουέλας με κατεύθυνση προς τα γραφεία του κρατικού επιτρόπου προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη. Φοιτητές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι δεκάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την περιοχή τραυματισμένοι.

EURONEWS

Επίσης, στην κεντρική πολιτεία Καραμπόμπο, ένας φοιτητής, ένας 42χρονος και ένας στρατιωτικός σκοτώθηκαν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων. Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης επέρριψαν ευθύνες σε ένοπλους υποστηρικτές της κυβέρνησης για τον πυροβολισμό του φοιτητή, κοντά στο σπίτι του στην πόλη Βαλένθια, ωστόσο ο κυβερνήτης της πολιτείας υποστήριξε ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από ελεύθερους σκοπευτές που βρίσκονταν ανάμεσα στους διαδηλωτές.

REUTERS

Ο 42χρονος πυροβολήθηκε την ώρα που έβαφε το εξωτερικό του σπιτιού του, δήλωσε ο τοπικός δήμαρχος. Επιπλέον, ένας στρατιωτικός σκοτώθηκε από τραύμα που έφερε από σφαίρα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με «τρομοκράτες εγκληματίες», όπως ανέφερε αξιωματούχος της κυβέρνησης.

«Θα λάβω δραστικά μέτρα κατά αυτών που επιτίθενται και σκοτώνουν ανθρώπους», είπε εξαγριωμένος ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή