Προς εξαγορά της Green Throttle η Google;

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 12:41

Η Green Throttle Games είναι η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του χειριστηρίου Atlas, τεχνολογίας Bluetooth και της εφαρμογής Arena, για λειτουργικό περιβάλλον Android.

A- A A+

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Google φέρεται να προχωράει στην εξαγορά της εταιρείας Green Throttle Games, δημιουργού του χειριστηρίου Atlas και της εφαρμογής Arena.

Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα Pando Daily αναφέρει ότι η εξαγορά έχει πραγματοποιηθεί και ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της φημολογούμενης εισόδου της Google στην αγορά set-top box συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας.

Η Green Throttle Games είναι η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του χειριστηρίου Atlas, τεχνολογίας Bluetooth και της εφαρμογής Arena, για λειτουργικό περιβάλλον Android. Η χρήση των δύο επιτρέπει τη μετατροπή ενός smartphone ή μίας ταμπλέτας σε μία ιδιότυπη κονσόλα παιχνιδιών, μέσω της σύνδεσης τεσσάρων χειριστηρίων σε μία φορητή συσκευή.

Η Green Throttle Games ιδρύθηκε το 2012 από τους Charles Huang, Matt Crowley και Karl Townsend. Ο Huang ήταν ήδη γνωστός σαν ένας εκ των συνιδρυτών της RedOctane που ανέπτυξε το Guitar Hero και φέρεται να διατηρεί τα δικαιώματα του Green Throttle, σύμφωνα με το Pando Daily. Αντίθετα, οι Crowley και Townsend φέρονται να έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της Google, σύμφωνα με τα προφίλ τους στο LinkedIn, με απροσδιόριστα, ωστόσο, καθήκοντα. Συνήθως τα απροσδιόριστα καθήκοντα στην Google αφορούν κάποιο από τα μυστικά projects της εταιρείας.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει την αναστολή διαθεσιμότητας της εφαρμογής Arena, μέσω ενός μηνύματος στην εταιρική ιστοσελίδα, τον περασμένο Νοέμβριο. Παράλληλα, η ανακοίνωση προμήνυε την μελλοντική εξέλιξη της Green Throttle. Εκείνο το διάστημα φάνηκε να υπάρχει ενδιαφέρον εξαγοράς και από την πλευρά της κορεατικής Samsung, φαίνεται όμως πως η Google κέρδισε τη σχετική κούρσα.

Το δημοσίευμα έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Google εργάζεται στη δημιουργία ενός set-top box, το οποίο θα είναι σε θέση να προσφέρει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και παιχνίδια, στην τηλεόραση του χρήστη.

Προτεινόμενα για εσάς