Google: Αγορά startup με επαναστατικές ιδέες για ασφαλές login

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 10:44
UPD:10:44
EPA/BORIS ROESSLER
A- A A+

Στην αγορά της ισραηλινής startup SlickLogin, η οποία ιδρύθηκε πρόσφατα και εργάζεται πάνω σε εναλλακτικές μεθόδους ταυτοποίησης χρηστών (login) στο Web προχώρησε η Google, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή.

Η αγορά ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της SlickLogin και, σύμφωνα με το Mashable, επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο της Google. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τρία άτομα και ασχολείται με την ανάπτυξη μίας μεθόδου πρόσβασης σε ιστοσελίδες από χρήστες που βρίσκονται στον υπολογιστή τους, κρατώντας μπροστά του το smartphone τους – στην ουσία το «ξεκλείδωμα» λογαριασμών σε sites μέσω smartphone. Σύμφωνα με το CNET, για τον σκοπό της ταυτοποίησης χρησιμοποιούνται ήχοι υψηλών συχνοτήτων. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θεωρείται ότι θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τομέα της ταυτοποίησης, αντικαθιστώντας πρακτικά τη χρήση κωδικών.

EURONEWS

«Αρχίσαμε τη SlickLogin επειδή τα μέτρα ασφαλείας έχουν γίνει πολύ σύνθετα και ενοχλητικά. Οι φίλοι μας νόμιζαν ότι είμαστε τρελοί, αλλά ξέραμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Οπότε και ξεκινήσαμε για να βελτιώσουμε την ασφάλεια, καθιστώντας παράλληλα ευκολότερο το login» αναφέρουν οι δημιουργοί της εταιρείας, προσθέτοντας ότι η Google μοιράζεται την πεποίθησή τους ότι το «λογκάρισμα» πρέπει να είναι εύκολο αντί για εκνευριστικό και η ταυτοποίηση θα πρέπει να είναι αποτελεσματική, χωρίς να παρεμποδίζει τον χρήστη.

Η τριμελής ομάδα της SlickLogin θα ενώσει τις δυνάμεις της με το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Google στο Ισραήλ, όπου θα αποτελέσουν τμήμα μίας υπάρχουσας ομάδας, η οποία εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη τεχνολογίας ασφαλείας και ταυτοποίησης, σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το Mashable.

Το ύψος της συμφωνίας, σύμφωνα με το Geektime, που δημοσίευσε πρώτο τα περί συμφωνίας, ανέρχεται σε «αρκετά εκατομμύρια».

Προτεινόμενα για εσάς