Πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπέρ του τρίτου πόλου της ΔΗΜΑΡ

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 21:32
UPD:21:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά μιλάει από το βήμα της εναρκτήριας πολιτικής εκδήλωσης της συμπαράταξης « Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

A- A A+

Υπέρ της «ΔΗΜΑΡ- Προοδευτική Συνεργασία» τοποθετήθηκαν με χαιρετισμούς τους στην εκδήλωση για την συγκρότηση του πολιτικού αυτού πόλου πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει ευρωμονόδρομος και σοσιαλδημοκρατία που να έβαλε την «πολιτική κυβερνητική σταθερότητα πάνω από την επιβίωση της ίδιας της κοινωνίας», εξέφρασε η μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά.

Η κα Κοππά ανέφερε ότι «δεν υπάρχει πουθενά Κεντροαριστερά ή Σοσιαλδημοκρατία που οικοδομήθηκε με μονομέτωπο αγώνα κατά της Αριστεράς».

Στην παρέμβασή της ανέφερε ότι τα διακυβεύματα είναι «να αγωνιστούμε για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, χωρίς αναγκαστικά να ταυτιζόμαστε με τη λογική της Κομισιόν ή της ΕΚΤ. Η Ευρώπη είναι μια αξιακή δέσμευση με πολλούς δρόμους. Δεν υπάρχει ευρωμονόδρομος».

Η κ. Κοππά υπογράμμισε ότι στην Ευρώπη, η Σοσιαλδημοκρατία δίνει τη μάχη να ξανακερδίσει, μετά από πολλά χρόνια, τη χαμένη ηγεμονία της, με ένα συνολικό σχέδιο και αθροίζοντας συμμάχους ώστε να καταλάβει και την πρώτη θέση σε αριθμό εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο. «Γίνεται πια συνείδηση ότι η λύση είναι Αριστερά» σημείωσε.

Παράλληλα, απάντησε εμμέσως και στην κριτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και στελεχών της «Ελιάς», λέγοντας ότι ο σοσιαλδημοκρατικός, προοδευτικός χώρος δεν είναι μονοπώλιο κανενός.

«Δυστυχώς, είδαμε την ώρα που κάθε προοδευτική μεταρρύθμιση ξηλωνόταν, να ψελλίζονται άδειες λέξεις περί κεντροαριστεράς και σοσιαλδημοκρατίας. Όμως οι λέξεις χωρίς νόημα μένουν άδειο κέλυφος, όπως τα κινήματα χωρίς ανθρώπους, τα κόμματα χωρίς ψηφοφόρους και οι πολιτικοί που δεν εκπροσωπούν πια κανένα» επισήμανε η κα Κοππά.

«Είμαστε μια υπεύθυνη αριστερά. Όχι μια σοσιαλδημοκρατία που δεν εκπροσωπεί κανένα, όχι μια αριστερή εκδοχή της ΝΔ», είπε στο κλείσιμο της ομιλίας της.

Χ. Καστανίδης

Από το βήμα της εκδήλωσης ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, ανέφερε ότι όσοι συμμετέχουν στην Προοδευτική Συνεργασία βρίσκονται στη σωστή πλευρά για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και πως είναι αναγκαία η αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική.

Ο κ. Καστανίδης απέρριψε τη μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαστε ευκαιριακοί σύμμαχοι κανενός» και δήλωσε ότι προσέρχεται στη συνεργασία χωρίς καμία προϋπόθεση και χωρίς να διεκδικεί τίποτα.

Στ. Μανίκας

Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Μανίκας, είπε ότι η συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ απευθύνεται σ’ όλους, αλλά διευκρίνισε ότι δεν φιλοδοξεί να είναι δεκανίκι της συντηρητικής πολιτικής ούτε του αριστερού λαϊκισμού.

Τέλος, ανέφερε ότι «δεν θα σωθεί η χώρα στο όνομα προσωπικών φιλοδοξιών που κρύβονται πίσω από την ταμπέλα της Κεντροαριστεράς».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης, ο διευθυντής του ΙΣΤΑΜΕ, Γιώργος Σιακαντάρης, ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας, ο δημοσιογράφος Ριχάρδος Σωμερίτης, ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ και εκπρόσωποι φορέων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή