Ήταν ΠΑΣΟΚ, έγινε Ελιά... για να ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 18:24
UPD:19:23
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Στιγμιότυπο από την 2η ημέρα της Συνδιάσκεψη της «Ελιάς» στο ΣΕΦ για την Κεντροαριστερά.

A- A A+

Οκτώ κόμματα και πολιτικές κινήσεις συγκρότησαν τελικά την Ελιά της Κεντροαριστεράς, «το εξής ένα, το ΠΑΣΟΚ», όπως έλεγε, με μια δόση πικρίας το βράδυ της Κυριακής στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, για την κατάληξη του εγχειρήματος που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου Ακροπόλ.

Ηχηρές απουσίες, εσωστρέφεια, έλλειψη ιδεολογικής αναφοράς, προσωπικές στρατηγικές και το διακύβευμα της επόμενης ημέρας είναι όσα οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή κατάσταση, παραδέχεται ηγετικό στέλεχος του κόμματος.

Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει με νόημα ότι οι πάντες βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη και το βλέμμα στην επόμενη ημέρα των εκλογών, παίρνοντας θέση στη μάχη της διαδοχής. 

Η απουσία το μεσημέρι του Σαββάτου 12 εκ των 28 βουλευτών του κόμματος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ενδεικτική της κατάστασης που αυτή τη στιγμή επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη.

Την ίδια ώρα, η έκκληση του υπεύθυνου Τύπου του κόμματος Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου προς τη ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη να συμμετάσχει στο εγχείρημα της Ελιάς φαντάζει ως η μοναδική λύση για το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς.

Μόνο που ο Φώτης Κουβέλης παρουσιάζει σήμερα το δικό του Προοδευτικό Πόλο και παρά τις αρνητικές δημοσκοπήσεις δεν δείχνει διάθεση για συνεργασία.

Ωστόσο, παραδέχεται, στέλεχος του χώρου, την επομένη των εκλογών «με νωπή τη λαϊκή εντολή ή κατακραυγή τα πάντα θα είναι ανοιχτά. Το ζήτημα είναι αν θα υπάρχει ακόμη η ευκαιρία ή θα έχει χαθεί οριστικά».

Επί του παρόντος, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να «υπερασπιστεί» την περίοδο της κυβέρνησής του και το ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας εαυτόν θεματοφύλακα του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου.

Και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρης Κουκουλόπουλος επιτέθηκε στον πρώην Πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι «μιλούν αυτοί που έβαλαν τη χώρα στο μνημόνιο» και στον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, λέγοντας ότι δεν ήρθε στη συνδιάσκεψη της Ελιάς επειδή διάβαζε το μνημόνιο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή