Συντρίμμια εντοπίστηκαν κοντά στο Χονγκ Κονγκ

Άγνωστο εάν συνδέονται με το αγνοούμενο αεροσκάφος
Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 16:51
UPD:16:55
REUTERS/KHAM

Οι έρευνες έχουν προσανατολιστεί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

A- A A+

Η Μαλαισία διεύρυνε την περιοχή των ερευνών για το αεροσκάφος του οποίου η τύχη αγνοείται από το Σάββατο, στέλνοντας πλεούμενα για έλεγχο κοντά στο Χονγκ Κονγκ, όπου εντοπίστηκαν συντρίμμια, σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg.

Ομάδες ερευνών από συνολικά εννέα κράτη αναζητούν λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης του επιβατικού αεροσκάφους με τους 239 επιβαίνοντες.

Οι έρευνες έχουν προσανατολιστεί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ανατολικά της διαδρομής την οποία θα ακολουθούσε κανονικά το αεροσκάφος, αφού αρχικώς υπήρξαν εντατικές έρευνες στον Κόλπο της Ταϊλάνδης.

Κηλίδα πετρελαίου η οποία είχε συσχετιστεί αρχικώς με το Μπόινγκ προερχόταν τελικώς από βάρκα.

«Δεν έμοιαζαν με Ασιάτες οι επιβάτες με τα κλεμμένα διαβατήρια»

Οι δύο άνδρες οι οποίοι χρησιμοποίησαν κλεμμένα διαβατήρια για να επιβιβαστούν στο μαλαισιανό αεροσκάφος του οποίου η τύχη αγνοείται από το Σάββατο δεν είχαν ασιατικά χαρακτηριστικά, ανέφερε ο Μαλαισιανός επικεφαλής των ερευνών τη Δευτέρα.

Πρόσθεσε δε ότι κηλίδα πετρελαίου στη θάλασσα η οποία έμοιαζε αρχικώς να προέρχεται από καύσιμα δεν αποδείχτηκε σχετική με το αεροσκάφος, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε ξαφνικά νωρίς το πρωί του Σαββάτου μετά από περίπου μία ώρα στον αέρα, κατευθυνόμενη από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο, σε ύψος  35.000 ποδών (10.670 μέτρων).

Η Ιντερπόλ είχε επιβεβαιώσει την Κυριακή ότι τουλάχιστον δύο επιβάτες ταξίδευαν με μη σύννομα έγγραφα.

Το απόγευμα της Δευτέρας, το κινεζικό πρακτορείο Xinhua μετέδωσε ότι πλην των δύο, κανείς εκ των υπόλοιπων επιβατών του αεροσκάφους δεν ταξίδευε με πλαστά ή κλεμμένα έγγραφα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή