Σούπερ Λίγκα: Απόλλων Σμύρνης-Πλατανιάς 3-1

Κυριακή, 09 Μαρτίου 2014 19:11
UPD:19:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ
A- A A+

Ο Απόλλωνας Σμύρνης ήταν ο νικητής στο ντέρμπι «παραμονής» της 28ης αγωνιστικής, καθώς επικράτησε με 3-1 του Πλατανιά στη Ριζούπολη, άφησε την ομάδα των Χανίων 16η και αύξησε τη διαφορά από αυτή στους τέσσερις βαθμούς (29 έναντι 25), πλησιάζοντας ταυτόχρονα Λεβαδειακό και Πανιώνιο.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς με τη συμπλήρωση 17 λεπτών προηγούνταν ήδη 2-0. Το πρώτο γκολ της «Ελαφρράς Ταξιαρχίας» σημείωσε στο 4΄ ο Σόντεμπεργκ με κεφαλιά από κόρνερ του Λουσέρο, για να διπλασιάσει στο 17΄ ο Άμπροουζ με δυνατό συρτό εκτός περιοχής.

Ο Πλατανιάς φαινόταν ανήμπορος να αντιδράσει, αλλά το γκολ του Τετέ στο 29ο λεπτό άλλαξε άρδην τα δεδομένα: ο Τζόρβας έχασε την μπάλα, ενδεχομένως με επιθετικό φάουλ, και στη φάση διαρκείας που ακολούθησε ο ποδοσφαιριστής της χανιώτικης ομάδας έκανε το 2-1, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Η ομάδα του Λόρι Σάντσες έβαλε όμως την ασφαλιστική δικλείδα με τη «χρυσή» επιλογή του Ιρλανδού τον περασμένο Ιανουάριο, τον Ντάρεν Άμπροουζ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μεγάλο σφάλμα του Φαΐσκα, έκλεψε την μπάλα και νίκησε τον Γιωργαλλίδη για το τελικό 3-1, που δίνει «ανάσα ζωής» στον Απόλλωνα ενόψει της συνέχειας.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις