Δ. Παπαδημούλης: Ο φόβος εκλογικής ήττας φέρνει το αδιέξοδο με την τρόικα

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 13:53
UPD:14:15
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Παπαδημούλης εντόπισε τους λόγους του «αδιεξόδου» πρώτον, «επειδή πλησιάζουν οι κάλπες και μπροστά στον τρόμο της συντριβής, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αρνούνται να εφαρμόσουν όσα έχουν εν τω μεταξύ ψηφίσει και δεσμευτεί να εφαρμόσουν με χρονοδιαγράμματα» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο κίνδυνος της εκλογικής ήττας είναι ένας από τους λόγους, που σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, έχει οδηγήσει σε «νέο αδιέξοδο με την τρόικα».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Παπαδημούλης εντόπισε τους λόγους του «αδιεξόδου» πρώτον, «επειδή πλησιάζουν οι κάλπες και μπροστά στον τρόμο της συντριβής, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αρνούνται να εφαρμόσουν όσα έχουν εν τω μεταξύ ψηφίσει και δεσμευτεί να εφαρμόσουν με χρονοδιαγράμματα».

Δεύτερον, σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι «οι δανειστές μας, από τη μια δεν εμπιστεύονται τους εταίρους τους στην κυβέρνηση αλλά από την άλλη θέλουν να δέσουν τη χώρα και την επόμενη κυβέρνηση με ένα νέο Μνημόνιο, που απλώς θα το «βαφτίσουν» με άλλο όνομα».

Αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο, το χαρακτήρισε «αδιανόητο».

Σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις ο κ. Παπαδημούλης κάλεσε την κυβέρνηση «να κάνει πράξη όσα έθεσε χθες ο Παπούλιας στον Γκάουκ». Όπως είπε, πάντως «αντ’ αυτού, ο κ. Βενιζέλος κρατά...καθυστέρηση, προφανώς με εντολή Σαμαρά, και αρνείται να δώσει το πόρισμα του ΝΣΚ στα κόμματα, παρότι αυτό διέρρευσε στον Τύπο, παραγγέλνοντας νέα γνωμοδότηση. Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει...».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή