Σάντος: «Παράδειγμα προς αποφυγή αλλά θα είμαστε έτοιμοι»

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 22:56
UPD:23:02
EPO

Ο (απερχόμενος) εκλέκτορας της Εθνικής υπογράμμισε ότι στο Μουντιάλ της Βραζιλίας «θα πρέπει να σεβαστούμε την Ιαπωνία πολύ περισσότερο απ΄ ό,τι κάναμε σήμερα με τη Νότια Κορέα», ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα εμφανιστεί έτοιμη στη Βραζιλία.

A- A A+

Η πρώτη ήττα της Εθνικής ομάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης» ύστερα από 5.5 χρόνια αλλά και ο τρόπος που αυτή σημειώθηκε, δηλαδή με τους διεθνείς να εμφανίζουν μέτρια διάθεση και ως εκ τούτου να πραγματοποιούν ανάλογη εμφάνιση προβλημάτισε τον Φερνάντο Σάντος.

«Μετά από ένα καλό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχαμε ανάλογη συνέχεια. Προσπαθήσαμε στην επανάληψη να ΄΄αφυπνιστούμε΄΄ αλλά δεν το πετύχαμε και δεχτήκαμε ακόμη ένα γκολ, με τρόπο που δεν είναι συνηθισμένος για την ομάδα μου. Φάνηκε πως η ομάδα της Νότιας Κορέας ήταν πιο γρήγορη, πιο αποφασιστική... » σχολίασε ο Πορτογάλος προπονητής που δεν... «μάσησε» τα λόγια του: «Ήταν παιχνίδι προς αποφυγή. Θα δείξω αυτό το βίντεο στους ποδοσφαιριστές για να καταλάβουν και οι ίδιοι τι δεν πρέπει και τι πρέπει να κάνουν».

Ο (απερχόμενος) εκλέκτορας της Εθνικής υπογράμμισε ότι στο Μουντιάλ της Βραζιλίας «θα πρέπει να σεβαστούμε την Ιαπωνία πολύ περισσότερο απ΄ ό,τι κάναμε σήμερα με τη Νότια Κορέα», ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα εμφανιστεί έτοιμη στη Βραζιλία: «Εδώ και 43 παιχνίδια που βρίσκομαι στον πάγκο δε θυμάμαι η ομάδα να μην έχει κανένα από τα βασικά στοιχεία, ίσως μόνο σε ένα διάστημα του αγώνα με τη Βοσνία. Ωστόσο, είμαι 200% σίγουρος ότι η εικόνα των παικτών θα είναι τελείως διαφορετική στο Μουντιάλ».

Για την αλλαγή του Μήτρογλου και το τι προτίθεται να αλλάξει στην ομάδα, απάντησε ότι έγινε επειδή «δεν ήμουν ικανοποιημένος από τα 60-65 λεπτά και θέλαμε να παίξουμε με δύο επιθετικούς και να ανατρέψουμε το παιχνίδι. Οπότε, γυρίσαμε από το 4-3-3 στο 4-4-2 με αυτή την αλλαγή. Το μοναδικό που έχουμε να κάνουμε, είναι να είμαστε ο εαυτός μας. Να έχουμε την οργάνωσή μας και πάθος, τόσο ο καθένας ξεχωριστά όσο και συνολικά ως ομάδα».

Ο Σάντος δεν θέλησε να απαντήσει για την τριάδα των τερματοφυλάκων που θα πάρει στο Μουντιάλ, πόσο μάλλον στην ερώτηση για το ποιος θα είναι ο βασικός. «Έχουμε επαρκή χρόνο για να αποφασίσουμε και ποιοι θα είναι οι τρεις τερματοφύλακες και ποιος από τους τρεις θα παίξει», είπε.

«Λυπήθηκα πάρα πολύ όχι μόνο για το γεγονός πως χάσαμε, την απεχθάνομαι την ήττα, αλλά και γιατί ήταν το τελευταίο παιχνίδι που έγινε στο Καραϊσκάκης και ήμουν παρών. Σίγουρα η ήττα βαραίνει όλους, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως όταν έρθουν τα τελικά θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να δώσουμε μία ακόμη χαρά στον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε

Ο Ίβηρας τεχνικός αιτιολόγησε εν μέρει την απόδοση της Εθνικής ομάδας λόγω του φιλικού χαρακτήρα του αγώνα. «Αν θυμάστε καλά, και στα φιλικά τα οποία κάναμε τον πρώτο καιρό η απόδοσή μας δεν ήταν η αναμενόμενη, οπότε μπορούμε να εξηγήσουμε έτσι την έλλειψη κινήτρου. Επίσης, υπάρχει ψυχική και σωματική κόπωση», εξήγησε.

«Υπάρχουν παίκτες που παίζουν τρεις φορές την εβδομάδα. Ωστόσο σε καμία περίπτωση αυτά τα δύο δεν μπορούμε να τα πάρουμε ως δικαιολογίες για τη σημερινή μας απόδοση. Από εκεί και πέρα, είναι αλήθεια πως είχαμε μόνο μία ημέρα για να προετοιμάσουμε τους ποδοσφαιριστές, όμως είναι αλήθεια και το ότι δεν μπόρεσα να τους δώσω κάποιο κίνητρο», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις