Συνάντηση Βενιζέλου - Γλέζου για τις γερμανικές οφειλές

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 13:08
UPD:13:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος (αριστερά) κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο.

A- A A+

Συνάντηση με τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο είχε για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Γλέζος ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του πορίσματος της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις γερμανικές οφειλές και στη συνέχεια οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα επόμενα βήματα.

Μιλώντας στον ρ/σ Real Fm το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς δεν θέλησε να αναφερθεί με λεπτομέρειες στη συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο και κάλεσε σε αναμονή των επίσημων δηλώσεων που θα γίνουν για το θέμα από το ΥΠΕΞ, και οι οποίες -όπως είπε- τον καλύπτουν. 

Εξάλλου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα θέσει το ζήτημα των αποζημιώσεων στον γερμανό πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουκ, που έρχεται σήμερα στην Αθήνα και πρόσθεσε πως πιστεύει ότι θα τεθεί και από την πλευρά της κυβέρνησης. 

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του γερμανού προέδρου στην «Καθημερινή», όπου μιλάει «μόνο για ηθικό χρέος» της χώρας του, ο κ. Γλέζος διερωτήθηκε, «τι θα πει ηθικό χρέος; Και γιατί να νιώθουν ηθικό χρέος μονάχα απέναντί μας; Το ηθικό χρέος απέναντι σε άλλες χώρες μεταφράστηκε έμπρακτα με το να δώσουν αυτά που κατελόγισαν οι άλλοι».

Επίσης, διευκρίνισε ότι το ύψος των αξιώσεων που εγείρει η ελληνική πλευρά δεν αποτελεί προς το παρόν ζητούμενο. «Το θέμα είναι υπάρχει αναγκαστικό δάνειο ή δεν υπάρχει; Το ύψος θα το βρούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή