Μπάσκετ: «Σώθηκε» το Ρέθυμνο, «ανάσα» για Ίκαρο Χαλκίδας

Σάββατο, 01 Μαρτίου 2014 18:04
UPD:19:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Την παραμονή του στην Α1 εξασφάλισε-ουσιαστικά-σήμερα το Ρέθυμνο, μετά την άνετη εντός έδρας νίκη επί του Πανελευσινιακού με 85-69.

A- A A+

Ο Ίκαρος Χαλκίδας πήρε βαθιά ανάσα με τη μεγάλη νίκη επί της Νέας Κηφισιάς (83-81), ενώ σε ακόμη πιο δύσκολη θέση βρίσκεται ο Ηλυσιακός, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο (73-87).

Την παραμονή του στην Α1 εξασφάλισε-ουσιαστικά-σήμερα το Ρέθυμνο, μετά την άνετη εντός έδρας νίκη επί του Πανελευσινιακού με 85-69. Ένα δεκάλεπτο άντεξε η ομάδα του Θριάσιου στο «Μελίνα Μερκούρη» της Κρήτης, καθώς από κει και πέρα οι γηπεδούχοι ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του ματς κι έφτασαν στην 8η νίκη τους στο πρωτάθλημα και 6η εντός έδρας. Ο Πανελευσινιακός, μετά τη νέα απώλεια βαθμών μακριά από την έδρα του (μετράει μόλις μία εκτός έδρας νίκη) παραμένει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Έστω και δύσκολα ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε των Τρικάλων με 82-77 στο κλειστό της Πυλαίας με και διατηρήθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Οι «ασπρόμαυροι» πήραν διαφορά...νίκης στις αρχές της τελευταίας περιόδου (62-53), απέναντι στους Θεσσαλούς που προσπάθησαν για το πρώτο εφετινός εκτός έδρας «δίποντο», αλλά δεν τα κατάφεραν. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Χαραλαμπίδης με 19 πόντους (12/12 βολές).

Η αντεπίθεση του Ηλυσιακού στη δεύτερη περίοδο (33-17 επί μέρους σκορ) δεν είχε συνέχεια. Ο Πανιώνιος ήταν σαφώς καλύτερη ομάδα και υποχρέωσε τους γηπεδούχους σε οδυνηρή εντός έδρας ήττα με 87-73. Το ντεμπούτο του Δημήτρη Κουστένη στον πάγκο των γηπεδούχων δεν έφερε γούρι, καθώς μετά το αποτέλεσμα αυτό το συγκρότημα των Ιλισίων παρέμεινε στην τελευταία θέση και, πλέον, πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ο Πίγκραμ με 28 πόντους ήταν απελπιστικά μόνος του, ενώ σε ένα ακόμη ματς ο ΜακΚόλουμ ήταν μακράν ο κορυφαίος των «κυανέρυθρων» με 27 πόντους.

Με...επική αντεπίθεση στο τελευταίο 10λεπτο, ο Ίκαρος Χαλκίδας έφερε τα πάνω κάτω στο ματς με τη Νέα Κηφισιά και πανηγύρισε τεράστια βαθμολογικής σημασίας νίκη με 83-81. Οι γηπεδούχοι, που στο τέλος της τρίτης περιόδου βρέθηκαν να χάνουν με 61-52, έκαναν ένα εκπληκτικό τέταρτο δεικάλεπτο σε άμυνα και επίθεση, γεγονός που τους έφερε μπροστά με 76-71, περίπου 3 λεπτά πριν τη λήξη και παίζοντας έξυπνα στο τέλος έφτασαν στη νίκη, χάρις στην οποία ξέφυγαν από την τελευταία θέση του πίνακα.

Ο Γκαγκαλούδης με 28 πόντους ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τον Ίκαρο στη μεγάλη ανατροπή. Για λογαριασμό της ομάδας των βορείων προαστίων ο Κρόκερ σταμάτησε στους 26 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να οδηγήσουν την ομάδα του στη νίκη.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις