Ουκρανία: Ρωσική εισβολή στην Κριμαία καταγγέλλει ο ασκών χρέη προέδρου

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 22:11
UPD:22:49
REUTERS/DAVID MDZINARISHVILI
A- A A+

Για ένοπλη εισβολή κατηγόρησε το βράδυ της Παρασκευής τη Ρωσία ο ασκών χρέη προέδρου της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ. Να σταματήσει τις προκλήσεις ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Τουρτσίνοφ υποστήριξε ότι η Ρωσία επεξεργάζεται για την Ουκρανία ένα σενάριο παρόμοιο με εκείνο που είχε θέσει σε εφαρμογή πριν από την εισβολή της στη Γεωργία, τον Αύγουστο του 2008.

«Απευθύνομαι προσωπικά στον πρόεδρο Πούτιν για να του ζητήσω να σταματήσει αμέσως την απροκάλυπτη επίθεση και να αποσύρει τα στρατεύματά του από την Κριμαία», είπε ο Τουρτσίνοφ σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

«Η Ρωσία έστειλε στρατεύματα στην Κριμαία και όχι μόνο κατέλαβε το κοινοβούλιο και την έδρα της κυβέρνησης, αλλά επιδιώκει να θέσει υπό τον έλεγχό της τα μέσα επικοινωνίας (. . .). Πρέπει να σταματήσει αμέσως αυτήν την πρόκληση και να ανακαλέσει τους στρατιώτες στην Κριμαία και να εργαστεί αποκλειστικά εντός του πλαισίου των συμφωνιών» που έχει υπογράψει με την Ουκρανία, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ουκρανίας 2.000 Ρώσοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν με μεταγωγικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, της πρωτεύουσας της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας όπου έχει τη βάση του ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα.

EURONEWS

«Σήμερα παρακολουθούμε μια εισβολή του ρωσικού στρατού (. . .). Ο εναέριος χώρος (της Κριμαίας) έχει κλείσει λόγω του μεγάλου αριθμού προσγειώσεων ρωσικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων», είπε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας στην Κριμαία, Σεργκέι Κουνίτσιν, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ART.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή