Ερωτευμένα λουλούδια σε ελεύθερη πτώση

Στο Από Μηχανής Θέατρο
Σάββατο, 01 Μαρτίου 2014 09:40
A- A A+

Με θέα ένα μπαλκόνι, οι παθογένειες, τα αδιέξοδα, αλλά και η ανομολόγητη ανδρική ευαισθησία ξεγυμνώνονται από τα τριπλά βέλη ενός αντικριστού έρωτα, τρυπώντας τρεις καρδιές, που ποθούν ανίατα εκείνο το απέναντι κορίτσι.

Με χιούμορ και προβληματισμό, με ευαισθησία, αλλά και σκληρότητα, οι ανησυχίες μιας παρέας για το μέλλον, τη φιλία και τους «ανίατους έρωτες» ξεδιπλώνονται στη σύγχρονη κωμωδία του Άκη Δήμου, «Τα λουλούδια στην κυρία», που παρουσιάζεται από την εταιρία «Teatro ma non troppo», σε συμπαραγωγή με την Εταιρεία Θεάτρου Συν-Επί (+,Χ), σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη, στο Από Μηχανής Θέατρο, από τη Δευτέρα 3 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9.30 το βράδυ.

«Τους έρωτες που δε γιατρεύονται πρέπει να τους βοηθάς να πεθάνουνε εσύ, για να μη βασανίζονται. Γιατί υποφέρει η καρδιά, και η καρδιά και το σώμα υποφέρουν από τους ανίατους έρωτες».

Βλέπουν, όμως, το κορίτσι;

Περιγράφοντας το έργο, ο σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει: «Η παρακολούθηση μιας κοπέλας σε ένα μπαλκόνι της απέναντι πολυκατοικίας αποτελεί για τους τρεις νέους άντρες του έργου μας μια διαρκή απασχόληση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μέσα από τον κωμικό και ανάλαφρο πολλές φορές διάλογο τριών ανδρών, που συμπράττουν και συγκρούονται κρυμμένοι απέναντι από το αντικείμενο του πόθου τους, ο Άκης Δήμου καταφέρνει  - εκτός από το να ψυχαγωγήσει - να δώσει και μια ακριβή σκιαγράφηση του αστικού αυτισμού και της απώλειας ουσιαστικής επικοινωνίας των σύγχρονων ανθρώπων. Η ενηλικίωση των ηρώων, με βάση τη σχέση τους με το άλλο φύλο και, εν συνεχεία, σε όλα τα επίπεδα των χαρακτήρων τους, μοιάζει να συμβαίνει μέσα σε ένα “κλουβί”, είτε αυτό είναι ένα διαμέρισμα, είτε ένα προσωπικό “φρούριο”, από όπου κανείς δε “βλέπει” πραγματικά τον απέναντι, αλλά αυτά που έχει ανάγκη να δει σε αυτόν.

Στις ιδιαίτερες συνθήκες που πλέον ζούμε, οι παράγοντες που “οχυρώνουν” τον καθένα μας είναι σαφώς περισσότεροι και εντονότεροι. Η κρίση - οικονομική και αξιών -  έχει ευνοήσει τις ιδιοτελείς συμπεριφορές και έχει δημιουργήσει έναν τρόπο ζωής ακόμα πιο μοναχικό. Το “κρυφοκοίταγμα” του Άκη Δήμου, τοποθετώντας το στο σήμερα, μπορεί εκτός από καίριο να γίνεται και σπαρακτικότερο. Η ενδεχόμενη απώλεια πολιτικής συνείδησης των συμπαθέστατων ηρώων του μοιάζει να αποτυπώνει μια κατάσταση σημερινών απογοητευμένων ή μπερδεμένων πολιτών. Πολιτών παγιδευμένων. Στο κορίτσι απέναντι, ο καθένας βλέπει την απελευθέρωση από την προσωπική του παγίδα. Βλέπουν το επόμενο βήμα τους. Βλέπουν, όμως, το κορίτσι;».

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης, σκηνικά - κοστούμια: Βασιλική Σύρμα, μουσική: Γιωργής Τσουρής, φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας, βοηθός σκηνοθέτης: Άννα Παντελάκου. Παίζουν: Γιάννης Διαμαντής, Πέτρος Σπυρόπουλος, Γιωργής Τσουρής.

Πληροφορίες
Από Μηχανής Θέατρο: Ακαδήμου 13 - Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5231131. Παραστάσεις: 3 Μαρτίου έως 29 Απριλίου. Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Χωρητικότητα σκηνής: 35 άτομα. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 12 ευρώ, φοιτητικό: 8 ευρώ.

naftemporiki.gr

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς