Συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών το ΣΑ του ΟΗΕ για την Ουκρανία

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 20:54
UPD:20:56
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι πρεσβευτές των 15 χωρών-μελών του ΣΑ θα ενημερωθούν για την κατάσταση από τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στον ΟΗΕ και από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Οργανισμού, Τζέφρι Φέλτμαν.

A- A A+

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση για την κατάσταση στην Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, μετά από αίτημα της Λιθουανίας, που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου για τον Φεβρουάριο.

Η συνεδρίαση ορίστηκε για τις 22.00 (ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι πρεσβευτές των 15 χωρών-μελών του ΣΑ θα ενημερωθούν για την κατάσταση από τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στον ΟΗΕ και από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Οργανισμού, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν.

Δεν είναι βέβαιο ότι το ΣΑ θα εκδώσει κάποια ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ, ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του οργανισμού Μπαν Κι Μουν, που βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στο Κίεβο, σκοπεύει να μεταφέρει το μήνυμα του Μπαν ότι στηρίζει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και ότι είναι αναγκαίο να περιοριστούν οι εντάσεις και να υπάρξει διάλογος. 

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην Κριμαία, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ είπε ότι «δεν έχει να κάνει κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο», όμως τόνισε ότι «ο ΟΗΕ προφανώς ανησυχεί, παρακολουθεί την κατάσταση και καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να μειώσουν τις εντάσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή