ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να πάρει θέσει για τις απειλές κατά ομογενών στην Ουκρανία

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 11:49
UPD:11:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

A- A A+

Να τοποθετηθεί σχετικά με τις καταγγελίες για απειλές και διώξεις σε βάρος μειονοτήτων της Ουκρανίας και ελλήνων ομογενών ζητεί από την κυβέρνηση το ΚΚΕ.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής ο βουλευτής του κομματος Γιάννης Γκιόκας τόνισε ότι σε αυτές τις ενέργειες πρωτοστατούν ναζιστικές οργανώσεις και κόμματα της Ουκρανίας που δρουν με την κάλυψη της νέας ουκρανικής κυβέρνησης, των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

«Δεν είναι τυχαίο ότι μια απ’ τις πρώτες πράξεις της νέας ουκρανικής κυβέρνησης ήταν ο περιορισμός στα δικαιώματα στη γλώσσα και στη λειτουργία των σχολείων, τα οποία υπήρχαν εδώ και δεκαετίες», ανέφερε και υποστήριξε ότι πρόκειται για τις συνέπειες της επέμβασης των ΗΠΑ και της Ε.Ε. στο εσωτερικό της Ουκρανίας, των ανταγωνισμών με τη Ρωσία για τον έλεγχο των αγορών και των σφαιρών επιρροής, με θύματα τους λαούς που εδώ και χρόνια και κυρίως στα χρόνια του σοσιαλισμού ζούσαν και συμβίωναν ειρηνικά.

Ο κ. Γκιόκας υπογράμμισε πως «για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ο ρόλος των ναζιστικών οργανώσεων, των ουκρανών ''χρυσαυγιτών'' εν προκειμένω, απογόνων συνεργατών των ναζί, που λειτουργούν ως όργανα για να περάσουν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ και Ε.Ε., να χύσουν το φασιστικό διχαστικό δηλητήριο» και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει σε αυτές τις καταγγελίες και να πάρει μέτρα για να σταματήσουν οι διώξεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή