Αινιγματικός «χορός» της Apple με την Tesla Motors

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 13:31
UPD:13:31
REUTERS/STEPHEN LAM

Η Apple φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας της με εταιρείες του χώρου της αυτοκινητοβιομηχανίας εδώ και καιρό.

A- A A+

Αίσθηση προκάλεσε στον κόσμο της τεχνολογίας πρόσφατο δημοσίευμα της San Francisco Chronicle σχετικά με συζητήσεις μεταξύ της Apple και της Tesla Motors την περασμένη άνοιξη, το οποίο «πυροδότησε» έντονη φημολογία, σχετικά με το ενδεχόμενο δυναμικής εισόδου της Apple στον χώρο του αυτοκινήτου μέσω αγοράς της Tesla.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, σε τηλεφωνική συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν συζητήσεις με την Apple, ωστόσο, ερωτηθείς περί του αν αυτές αφορούσαν στην αγορά της εταιρείας, απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα. Ειδικότερα, δήλωσε ότι «είχαμε συζητήσεις με την Apple, αλλά δεν μπορώ να πω εάν αυτές είχαν να κάνουν με κάποιου είδους αγορά». Όταν ερωτήθηκε άμεσα εάν η Tesla είναι προς πώληση, είπε ότι νομίζει πως κάτι τέτοιο είναι «πολύ απίθανο».

Σε ερώτηση τι θα έλεγε στην Apple εάν ανακοινωνόταν ότι η εταιρεία σκοπεύει να μπει στον χώρο του αυτοκινήτου, απάντησε ότι θα τους έλεγε ότι «είναι θαυμάσια ιδέα». Παράλληλα, κατά τη συνέντευξη ο Μασκ ανέφερε ότι η Tesla θα ηγηθεί στην «κούρσα» στον νέο, υπό εξέλιξη χώρο της τεχνολογίας αυτόνομων αυτοκινήτων, πετώντας κατά κάποιον τρόπο το «γάντι» στην Google. .

Η Apple φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας της με εταιρείες του χώρου της αυτοκινητοβιομηχανίας εδώ και καιρό, και πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι έρχεται η ώρα της μεγάλης «εισόδου» της.

Προτεινόμενα για εσάς