Πιλάι: Να παραπεμφθεί στη διεθνή δικαιοσύνη η Β. Κορέα

Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από πλευράς του καθεστώτος της
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 19:55
UPD:19:58
REUTERS/DENIS BALIBOUSE

Η Νάβι Πιλάι (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι κάλεσε την Τρίτη τις παγκόσμιες δυνάμεις να παραπέμψουν τη Βόρεια Κορέα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, μετά την δημοσιοποίηση έκθεσης του οργανισμού, στην οποία καταγγέλλονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι βορειοκορεάτες αξιωματούχοι του τομέα ασφαλείας ή ακόμη και ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτης της χώρας, θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου επειδή προέβησαν σε εγκλήματα όμοια με εκείνα του ναζιστικού καθεστώτος, όπως ο συστηματικός βασανισμός, η στέρηση τροφής και οι δολοφονίες.

«Τώρα χρειαζόμαστε ισχυρή διεθνή ηγεσία για να υπάρξει συνέχεια στις σοβαρές αποκαλύψεις της Επιτροπής Έρευνας. Γι’ αυτό τον λόγο καλώ τη διεθνή κοινότητα, βάσει των προτάσεων της έκθεσης, να χρησιμοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει για να διασφαλίσει ότι θα λογοδοτήσουν (οι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα αυτά)», υπογράμμισε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κ. Πιλάι σε ανακοίνωσή της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή