Απορρίπτει την έκθεση του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα η Β. Κορέα

Την θεωρεί «όργανο πολιτικής συνωμοσίας»
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 14:14
UPD:14:20
REUTERS/KCNA

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Πιονγκγιάνγκ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η Βόρεια Κορέα «απορρίπτει κατηγορηματικά και πλήρως» την έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, την οποία αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα εντός της ημέρας Επιτροπή Έρευνας του ΟΗΕ, τονίζεται σε ανακοίνωση την οποία απέστειλε η βορειοκορεατική διπλωματική αποστολή στη Γενεύη στο πρακτορείο Reuters.

Στη δισέλιδη ανακοίνωση, η έκθεση χαρακτηρίζεται «όργανο πολιτικής συνωμοσίας» και «προϊόν πολιτικοποίησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πλευρά της Ε.Ε. και της Ιαπωνίας σε συντονισμό με την εχθρική πολιτική των ΗΠΑ».

»Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε έντονα σε οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής καθεστώτος και στις πιέσεις υπό το πρόσχημα της 'προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων'», επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση.

AL JAZEERA ENGLISH
Συγκλονιστικές μαρτυρίες από Βορειοκορεάτες που αυτομόλησαν

Καταγγελίες για βασανιστήρια και δολοφονίες στα στρατόπεδα εργασίας στη Βόρεια Κορέα, περιλαμβάνονται στις μαρτυρίες Βορειοκορεατών που αυτομόλησαν. Οι μαρτυρίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Διεθνή Αμνηστία και έχουν συμπεριληφθεί στη σχετική έκθεση του ΟΗΕ.

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας καθιστά σαφές για ακόμα μια φορά ότι 'οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων' που αναφέρονται στην αποκαλούμενη 'έκθεση' δεν υφίστανται στη χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή