ΚΚΕ: «Ψέμα» το ότι το κλείσιμο των πολυϊατρείων είναι αναγκαίο προσωρινό μέτρο

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 17:29
UPD:17:34
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ, σύμφωνα με το ΚΚΕ, αποτελεί μέρος των «συνολικότερων αντιλαϊκών μέτρων στην Υγεία και στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα».

A- A A+

Οι λαϊκές οικογένειες και οι ασθενείς δεν πρέπει να πιστέψουν τα «ψέματα της κυβέρνησης», ότι το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ αποτελεί αναγκαίο προσωρινό μέτρο, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο για την ανάπτυξη των δημόσιων υπηρεσιών ΠΦΥ, υποστηρίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, αυτό που θα προκύψει μετά το άνοιγμα των πολυϊατρείων και τη λειτουργία του νέου φορέα ΠΦΥ θα είναι:

  • Λιγότερες υγειονομικές μονάδες με λιγότερους γιατρούς και άλλους υγειονομικούς και με λιγότερα εργαστήρια.
  • Ακόμα λιγότερες δωρεάν παροχές με το περιορισμένο «βασικό πακέτο» του ΕΟΠΥΥ και αύξηση των πληρωμών από τους ασθενείς για την αγορά υπηρεσιών υγείας από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ, σύμφωνα με το ΚΚΕ, αποτελεί μέρος των «συνολικότερων αντιλαϊκών μέτρων στην Υγεία και στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα» και υπηρετεί την πολιτική των δραστικών κρατικών περικοπών στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, τα φάρμακα, τη νοσηλεία, τις θεραπείες και τις εργαστηριακές εξετάσεις, την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

«Η άθλια κατάσταση που βιώνει ο λαός σήμερα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όχι μόνο δε θα λυθεί με το σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά θα επιδεινωθεί. Πρόκειται για σχέδιο που συμβάλλει στη διαμόρφωση εργαζομένων που θα στοιχίζουν ακόμα πιο φθηνά στους επιχειρηματικούς ομίλους και στο κράτος τους, θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα στην υγεία για την ανταγωνιστικότητα και την καπιταλιστική ανάπτυξη. Γι’ αυτό έχει την πλήρη στήριξη της Ε.Ε. και του κεφαλαίου» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή