Εντολή Αδ. Γεωργιάδη να μην εμπλακεί η αστυνομία στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 12:23
UPD:12:42
EUROKINISSI/EUROKINISSI
A- A A+

Να μην υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ όπου πραγματοποιούνται από το πρωί συγκεντρώσεις και καταλήψεις από γιατρούς και εργαζόμενους κατά του κλεισίματός τους έχει ζητήσει, όπως δήλωσε, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι στις 30 μέρες που θα παραμείνουν κλειστά τα πολυϊατρεία-λόγω της μετατροπής τους σε κέντρα υγείας- οι πολίτες θα εξυπηρετούνται με τον τρόπο που εξυπηρετούνταν τους τρεις μήνες της απεργίας.

Είπε ακόμη ότι όσοι γιατροί κλείσουν τα ιατρεία τους και παρουσιαστούν σε έναν μήνα, θα προσκληθούν όλοι στον νέο φορέα, ενώ στα κενά που θα προκύψουν, θα προσληφθούν γιατροί επί συμβάσει.

Σε άλλες δηλώσεις του το πρωί στο Mega ο υπουργός είχε προειδοποιήσει ότι αυτός που δεν παραδίδει, αναλαμβάνει και την ευθύνη για τις τυχόν απώλειες ή τις καταστροφές.

«Κάθε καταστροφή και του 1 ευρώ θα καταλογιστεί σε αυτούς που δεν παρέδωσαν. Όποιος θέλει να κάνει κατάληψη σε δημόσια περιουσία θα αναλάβει και την ευθύνη», επισήμανε.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι το ΦΕΚ για το κλείσιμο των πολυϊατρείων θα βγει σήμερα και εκτίμησε ότι θα παραδοθεί το 99% των κτηρίων.

Σημειώνεται ότι σήμερα λήγει η διορία που έχει δώσει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να παραδοθούν τα κτήρια όπου στεγάζονται τα πολυιατρεία του Οργανισμού και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου. Τα πολυϊατρεία θα παραµείνουν κλειστά για έναν μήνα και στη συνέχεια θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή