Βρετανία: Πίσω από το αντιευρωπαϊκό UKIP οι Συντηρητικοί

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 14:25
UPD:14:33
Reuters/NEIL HALL

«Στις επιμέρους εκλογές οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους χωρίς να αλλάξουν την κυβέρνηση. Αλλά αυτά τα μηνύματα, αυτές τις διαμαρτυρίες, τα ακούω πάντοτε πολύ προσεκτικά, και αυτό θα κάνω και τώρα”, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

A- A A+

Στην τρίτη θέση πέρασε το Συντηρητικό Κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον, πίσω από τους Εργατικούς και το αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP), σε ψηφοφορία για την ανανέωση μιας έδρας της Βουλής των Κοινοτήτων.

Το UKIP επιθυμεί την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. και τον περιορισμό του αριθμού των μεταναστών.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι θα προσπαθήσει να αναδιαμορφώσει τις σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και να θέσει το ερώτημα της παραμονής ή μη της χώρας στην ΕΕ στους βρετανούς ψηφοφόρους με δημοψήφισμα εάν επανεκλεγεί τον επόμενο χρόνο, υποβάθμισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

«Στις επιμέρους εκλογές οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους χωρίς να αλλάξουν την κυβέρνηση. Αλλά αυτά τα μηνύματα, αυτές τις διαμαρτυρίες, τα ακούω πάντοτε πολύ προσεκτικά, και αυτό θα κάνω και τώρα”, δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον στο Sky News.

O ηγέτης του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, εξέφρασε την ικανοποίησή του στο Twitter.

Η ψηφοφορία για μία έδρα της βόρειας Αγγλίας στην 650μελή Βουλή των Κοινοτήτων αποτελεί το πρώτο εκλογικό τεστ αυτού του έτους πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου και εν όψει των βουλευτικών εκλογών του 2015.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι το Κόμμα της Ανεξαρτησίας προηγείται του Συντηρητικού Κόμματος στις ευρωεκλογές και είναι πιθανόν να οδηγήσει σε κατακερματισμό της κεντροδεξιάς ψήφου το 2015.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή