Με σημαία την «απεξάρτηση» από τον κομματισμό η Ν.Δ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 15:19
UPD:15:29
FOSPHOTOS/Μενέλαος Μυρίλλας
A- A A+

Στο περιθώριο των εξελίξεων στο δήμο της Αθήνας η Ν.Δ., έχοντας ολοκληρώσει τον κατάλογο των υποψηφίων πανελλαδικά σε δήμους και περιφέρειες, επιδιώκει να προσδώσει στις υποψηφιότητές της αυστηρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, επιλέγοντας νέους ανθρώπους με δράση στις τοπικές κοινωνίες και χωρίς εξαρτήσεις από το κόμμα.

Ωστόσο στη Συγγρού παραδέχονται ότι οι κεντρικοί δήμοι της χώρας έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Η απάντηση του πρωθυπουργού, σε ερώτηση δημοσιογράφου, «όποιος κατέθεσε, κατέθεσε» για τις υποψηφιότητες Σπηλιωτόπουλου και Κακλαμάνη στο Δήμο της Αθήνας, απλά επιβεβαιώνει ότι το Μαξίμου προσπάθησε, άνευ όμως αποτελέσματος, να πείσει τους γαλάζιους «αντάρτες» Νικήτα Κακλαμάνη σε Αθήνα και Απόστολο Τζιτζικώστα σε Θεσσαλονίκη να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, εκτιμούν πολλοί εντός της Ν.Δ., υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί ο πρώτος δήμος της χώρας. Γι' αυτό άλλωστε το Μαξίμου κρατά χαμηλούς τόνους και αποφεύγει να δώσει επίσημα το χρίσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να πειστεί ο εκλεκτός της Ν.Δ. για την περιφέρεια Αττικής, Ανδρέας Παχατουρίδης να είναι υποψήφιος. Ο τελευταίος αντιδρά εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ν.Δ. στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας κι επειδή οι μετρήσεις τον θέλουν φαβορί σε περίπτωση που διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο Περιστερίου.

Την ίδια ώρα «τρέχουν» οι μετρήσεις στη Θεσσαλονίκη για τον Σταύρο Καλαφάτη. Συγγρού και Μαξίμου έχουν καταλήξει στην υποψηφιότητα του κ. Καλαφάτη, ωστόσο προβληματίζονται από την υψηλή διεισδυτικότητα του Γιάννη Μπουτάρη στους ψηφοφόρους της Ν.Δ.. Για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης «παίζεται» το παιχνίδι του σκύλου με τη γάτα, μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, με το ένα κόμμα να περιμένει την απόφαση του άλλου προκειμένου να προχωρήσουν στην τελική τους επιλογή, την ώρα που ο νυν δήμαρχος διαθέτει συμπάθειες και στα δύο κόμματα.

Από την Συγγρού πάντως διαμηνύουν ότι η λίστα πανελλαδικά με τους υποψηφίους του κόμματος έχει κλείσει και βρίσκεται στο Μαξίμου στα χέρια του Πρωθυπουργού. Η προσπάθεια ήταν οι υποψήφιοι να έχουν αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και όχι κομματικά και να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας τους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή