Προσωρινή απόσυρση της διάταξης για την ψήφο μεταναστών

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 20:33
UPD:21:37
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Αποσύρθηκε προσωρινά η διάταξη που αφορά στην αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου και συμμετοχής των μεταναστών και των ομογενών στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης ανακοίνωσε ότι «διαγράφεται η παράγραφος 3 της τροπολογίας» που έχει καταθέσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άρθρο 3 της τροπολογίας, το οποίο αποσύρθηκε, θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που θα θεσπίζει την σταυροδοσία στις ευρωεκλογές και θα ρυθμίζει τον τρόπο ψήφου των ετεροδημοτών και το οποίο εισάγεται αύριο προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Η διάταξη για την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου και συμμετοχής των μεταναστών και των ομογενών στις αυτοδιοικητικές εκλογές είχε ενταχθεί σε τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο εισήχθη απόψε στην Ολομέλεια για την «δίκαιη ικανοποίηση λόγω υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια και στο Ελεγκτικό Συνέδριο» και καθορίζει τον τρόπο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Στην ανακοίνωση του κ. Μιχελάκη αντέδρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία που επιλέγεται δεν είναι σύμφωνη με τον Κανονισμό της Βουλής.

Επισημαίνεται ότι με τα εναπομείναντα άρθρια της τροπολογίας ορίζεται ότι ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα διεξαχθεί μαζί με τις ευρωεκλογές.

ΔΗΜΑΡ: Η ακροδεξιά ατζέντα δεν πρέπει να κυριαρχήσει στη δημόσια ζωή

Για δικαίωση όσων επέμειναν ότι «η χώρα δεν μπορεί να νομοθετεί στη βάση του δικαίου του αίματος», κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της, στην οποία υποστηρίζεται ότι η «ακροδεξιά ατζέντα» δεν πρέπει να κυριαρχήσει στη δημόσια ζωή.

newsroom naftemporiki.gr, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή