Θ. Πάγκαλος: Ο σταυρός προτίμησης ενισχύει την πελατοκρατεία

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 12:00
UPD:12:58
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

A- A A+

Υπέρ της κατάργησης του σταυρού προτίμησης στις εκλογές τάσσεται ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Έχω μία θέση που έχω καταθέσει από το 1990 και είναι πως αν δεν καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης, δεν θα σταματήσει ποτέ να υπάρχει το πελατειακό σύστημα και η φαυλοκρατία στην Ελλάδα, όπως και η αγορά ψήφων με ρουσφέτια, την οποία επιδιώκουν οι πολίτες και στην οποία ανταποκρίνονται οι πολιτευόμενοι», δήλωσε στο ραδιοσταθμό Βήμα FM με αφορμή την αλλαγή στον τρόπο εκλογής ευρωβουλευτών.

Χαρακτήρισε ακόμη ως οπισθοδρόμηση κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση του σταυρού προτίμησης.

«Η σάρα και η μάρα μαζεύτηκε εκεί μέσα. Ντροπή! Άνθρωποι ανεπιτήδευτοι, απεπίδεκτοι, διεφθαρμένοι. Ντροπή! Κανένας στο περιβάλλον του δεν θα άντεχε τις φυσιογνωμίες αυτές εκεί πέρα να μιλούν. Έχω κάνει σε 12 βουλές, αλλά αυτό το χάλι δεν το έχω ξαναζήσει. Επιμένω και όποιος θέλει, ας με διαψεύσει…», είπε.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Βουδούρη ο κ. Πάγκαλος επισήμανε:

«ο ΣΥΡΙΖΑ συναντάει απευθείας το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι συνασπισμός που συγκέντρωσε γύρω του τους κομμουνιστές σταλινικούς που δεν βολεύονταν στο ΚΚΕ ή όποιο επαναστατικό κόμμα και μάζεψε όλα τα κατακάθια της κοινωνίας και τους αριβίστες, επειδή δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ και ως κυβερνητικό κόμμα έπαψε να έχει απήχηση και τα ποντίκια εγκατέλειψαν το σκάφος και χώθηκαν εκεί όπου υπήρχε κυβερνητική προοπτική και προοπτική πλειοψηφίας του κ. Τσίπρα περί εξουσίας και κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δημιουργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως συνονθύλευμα, και είναι φυσικό να μην έχει ενότητα».

Σε ό,τι αφορά τον κ. Καρυπίδη υποστήριξε ότι έχει τις ίδιες ιδέες με τον κ. Κασιδιάρη: «δεν ξέρω τι είναι, εθνικιστής ή αντισημίτης, αλλά είναι σίγουρα ακροδεξιός. Γιατί ο Κασιδιάρης μας ενοχλεί και ο υποψήφιος του κ. Τσίπρα για τη Μακεδονία – αν είναι δυνατόν – δεν μας ενοχλεί; Τις ίδιες ιδέες έχουν».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή