ΣΥΡΙΖΑ: Αποδιοργανώνουν ΕΛΑΣ - Πυροσβεστικό Σώμα

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 11:19
UPD:11:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αντί το σχέδιο νόμου να λύνει τα υπάρχοντα προβλήματα και να αναβαθμίζει τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των Σωμάτων Ασφαλείας, προχωράει στην περαιτέρω αποδιοργάνωση τους (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με την αναδιοργάνωση των κεντρικών υπηρεσιών της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος εξέφρασαν βουλευτές του κόμματος σε συνάντηση που είχαν χθες με τα προεδρεία των Π.Ο.Α.Σ.Υ. και Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αντί το σχέδιο νόμου να λύνει τα υπάρχοντα προβλήματα και να αναβαθμίζει τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των Σωμάτων Ασφαλείας, προχωράει στην περαιτέρω αποδιοργάνωση τους.

Η Κουμουνδούρου κάλεσε σε ανοικτή ακρόαση τους συνδικαλιστικούς φορείς των αστυνομικών και των πυροσβεστών, προκειμένου να καταλήξουν «σε μία λειτουργική πρόταση, την οποία θα αποδέχονται και αυτοί που θα την εφαρμόσουν».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εξέφρασαν την άποψη ότι το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί, είναι προχειρογραμμένο, δεν λύνει κανένα από τα υπάρχοντα προβλήματα αντίθετα τα πολλαπλασιάζει και επί της ουσίας είναι ανεφάρμοστο.

Ζήτησαν την απόσυρσή του και την κατάρτισή του από διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ηγεσίας, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, εξειδικευμένοι επιστήμονες και κοινωνικοί φορείς, ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση αυτών που θα το εφαρμόσουν και αυτών που θα δεχθούν τις υπηρεσίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή