ΣΥΡΙΖΑ: Πυροτέχνημα οι εξαγγελίες για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 18:44
UPD:18:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
A- A A+

«Πυροτέχνημα» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το εν λόγω νομοσχέδιο «πέραν του στόχου της περαιτέρω μείωσης των λειτουργικών δαπανών και της υποβάθμισης των σωμάτων», επιχειρείται η κάλυψη των ευθυνών όσων προκάλεσαν «αθεράπευτες πληγές» στις δομές και τη λειτουργία τους.

«Για περισσότερο από ένα χρόνο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, εξαγγέλλει την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και κάθε φορά τα προσαρμόζει στις ανάγκες της επικαιρότητας, προσπαθώντας να καλύψει επικοινωνιακά τραγικά λάθη και ευθύνες», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα (ο κ. Δένδιας) ενημέρωσε τους δημοσιογράφους -χωρίς να δώσει το σχέδιο νόμου- ότι η αναδιάρθρωση της αστυνομίας έγινε με το βλέμμα στραμμένο προς την τρομοκρατία και τις μεταλλάξεις της. Η δήλωση αυτή, εκτός από ομολογία και μετάθεση ευθυνών, αναδεικνύει την αντίληψη της κυβέρνησης ότι η ασφάλεια του πολίτη έρχεται σε δεύτερη μοίρα», προσθέτει.

Προαναγγέλλει τέλος ότι με την επίσημη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου θα καλέσει σε ανοικτή ακρόαση τους συνδικαλιστικούς φορείς των αστυνομικών και των πυροσβεστών, εξειδικευμένους επιστήμονες και οποιονδήποτε άλλο εμπλεκόμενο φορέα, «προκειμένου να καταλήξουμε σε μία λειτουργική πρόταση, την οποία θα αποδέχονται και αυτοί που θα την εφαρμόσουν, αλλά και οι πολίτες που θα είναι οι αποδέκτες των υπηρεσιών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή