Επιβλητικός στη Βέροια (5-0) ο Ολυμπιακός

Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014 21:24
UPD:09/02/2014 10:18
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Ο αήττητος πρωταθλητής έφτασε στους 68 βαθμούς, που προέρχονται από 22 νίκες και 2 ισοπαλίες και αύξησε τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στους 17 βαθμούς, με το «Δικέφαλο» να έχει δύσκολο εκτός έδρας αγώνα αύριο με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

A- A A+

Η Βέροια πρόβαλε αντίσταση στο πρώτο ημίχρονο αλλά στην επανάληψη υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού, που επικράτησε με το ευρύ 5-0 στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής.

Ο αήττητος πρωταθλητής έφτασε στους 68 βαθμούς, που προέρχονται από 22 νίκες και 2 ισοπαλίες και αύξησε τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στους 17 βαθμούς, με το «Δικέφαλο» να έχει δύσκολο εκτός έδρας αγώνα αύριο με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Από την πλευρά της, η μακεδονική ομάδα έμεινε «καρφωμένη» στους 19 βαθμούς και τη 17η (προτελευταία) θέση, ωστόσο θα ήταν υπερβολικό να ζητήσει κάποιος κάτι καλύτερο απέναντι σε έναν αντίπαλο από τον οποίο τη χώριζε μεγάλη απόσταση.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από την αρχή, αφού στη δεδομένη επιθετικότητα του Ολυμπιακού οι γηπεδούχοι δεν προσπάθησαν να απαντήσουν με μαζική άμυνα αλλά επέλεξαν να παίξουν επίσης ανοιχτή.

Έτσι, στο 4ο λεπτό το σουτ του Βεργώνη ανάγκασε τον Ρομπέρτο σε δύσκολη απόκρουση, για να ισοφαρίσει τις ευκαιρίες η πειραϊκή ομάδα στο 24΄ με τον Πέρες να κάνει ένα πλασαριστό αλλά άστοχο σουτ. Στο 35΄ ο Ντομίνγκες επιχείρησε γυριστό σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Καντιμοίρης απέκρουσε, στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη όμως ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι, αφού ο χρόνος είχε μείνει μισός. Οι παίκτες του Μίτσελ πίεσαν πολύ τη Βέροια, έχασαν ευκαιρίες με τον Μαρκάνο στο 49΄ (ο Καντιμοίρης απέκρουσε την κεφαλιά του), τον Κάμπελ στο 53΄ (νέα απόκρουση του Έλληνα τερματοφύλακα) και τον Σέποβιτς, ο οποίος στο 54΄ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι με προβολή.

ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Στο 58΄ όμως ο Ντομίνγκες έκανε το 0-1 από κεφαλιά-πάσα του Ολαϊτάν κι εκεί τέλειωσαν τα πάντα για τη «βασίλισσα του βορρά», που δέχθηκε άλλα δύο τέρματα στο δίλεπτο 69΄-70΄, το πρώτο από τον Πέρες (παρθενικό στην Ελλάδα) και το δεύτερο από ένα πρώην παιδί της, τον Ολαϊτάν.

Το 0-4 «έγραψε» στο 85΄ ο Μανιάτης από πάσα του «Τσόρι» Ντομίνγκες, όμως τη φάση δημιούργησε η εξαιρετική πάσα του Ιμπαγάσα που και σήμερα πήρε χρόνο συμμετοχής και με την είσοδό του ανέβασε την ποιότητα του «ερυθρόλευκου» παιχνιδιού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ο παίκτης της Βέροιας μάχεται για την κατοχή της μπάλας με τον παίκτη του Ολυμπιακού Μάρκο Στσέποβιτς (αριστερά).

Η Βέροια είχε την ευκαιρία για το «γκολ της τιμής» αλλά το σουτ του Μπαργκάν στο 87΄ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ρομπέρτο, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολαϊτάν σκόραρε το δεύτερο τέρμα του (και έβδομο στη φετινή Σούπερ Λίγκα) για το τελικό 0-5, πάλι από πάσα του Ιμπαγάσα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις