Σούπερ Λίγκα: Ντέρμπι σε Χανιά και Ριζούπολη

Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014 10:05
UPD:17:34
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η αυλαία της 24ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, με το ντέρμπι της Κρήτης ανάμεσα στον Πλατανιά και τον Εργοτέλη να ξεχωρίζει στο πρόγραμμα.

Στα Περιβόλια θα ακουστεί και το πρώτο σφύριγμα της ημέρας (15:00, Novasports 2), με τον γηπεδούχο Πλατανιά να μην έχει περιθώριο για άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης απέναντι στους Ηρακλειώτες, που οι τελευταίες επιτυχίες τούς απομάκρυναν μεν προσωρινά από την επικίνδυνη ζώνη αλλά με μία-δύο ήττες μπορούν κάλλιστα να ξαναβρεθούν εκεί.

Από την άλλη, η γηπεδούχος ομάδα των Χανίων μοιράζεται τη 16η θέση με τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά βρίσκεται σε απόσταση τριών βαθμών από τη 17η, που οδηγεί σε απευθείας υποβιβασμό. Ο Νίκος Αναστόπουλος δεν έχει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα και θα καταρτίσει την ισχυρότερη δυνατή ενδεκάδα, ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα πρέπει να συμβιβαστεί με την απουσία των Ρομάνο και Καρντόσο.

Στις 17:00 (Novasports 1) θα ξεκινήσει ακόμη ένα σημαντικό από βαθμολογική άποψη παιχνίδι, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να φιλοξενεί στη Ριζούπολη την Ξάνθη που θα παραταχθεί με νέο τεχνικό, αφού ο Νίκος Κεχαγιάς αντικατέστησε τον Ράινερ Μάουρερ μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα της περασμένης Τετάρτης (0-3) από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία», που εμφανίζεται βελτιωμένη και ανταγωνιστική από τότε που την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Λόρι Σάντσεζ, κινδυνεύει άμεσα καθώς βρίσκεται στη 16η θέση με 22 βαθμούς, αλλά ούτε η ακριτική ομάδα μπορεί να αισθάνεται άνετα με τους 26 που έχει συλλέξει έως τώρα, οπότε αναμένεται ένα άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι.

Τελευταίος θα ξεκινήσει ο αγώνας της Βέροιας (19:30, Novasports 2), με την ομώνυμη μακεδονική ομάδα να υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε παιχνίδι με απόλυτα φαβορί και αουτσάιντερ. Με συγκομιδή 19 βαθμών η «βασίλισσα του βορρά» είναι προτελευταία και χρειάζεται σκληρή προσπάθεια για να αποφύγει τον υποβιβασμό, αλλά το ματς με τους «ερυθρόλευκους» δεν είναι από εκείνα που προσφέρονται για θετικό αποτέλεσμα.

Η αήττητη ομάδα του Μίτσελ προελαύνει φέτος στη Σούπερ Λίγκα και στην πρωτεύουσα της Ημαθίας θα επιδιώξει να σημειώσει την 22η νίκη σε 24 αναμετρήσεις, με προοπτική να διευρύνει ακόμη περισσότερο την υφιστάμενη διαφορά των 14 βαθμών από το δεύτερο ΠΑΟΚ, εφόσον ο «Δικέφαλος» δεν νικήσει στο δύσκολο αγώνα που τον περιμένει την Κυριακή απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις