Νικητής ο Εργοτέλης στη «μάχη» τη Κρήτης

Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014 16:50
UPD:18:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Οι παίκτες του Εργοτέλη πανηγυρίζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου Πλατανιάς – Εργοτέλης για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

A- A A+

Ο Εργοτέλης ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Κρήτης, καθώς με το τρίτο γκολ του Δημήτρη Διαμαντάκου στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις του, επικράτησε στα Χανιά του Πλατανιά 1-0 και αναρριχήθηκε όγδοος στην κατάταξη, αφήνοντας στην απελπισία της 16ης θέσης τους Χανιώτες ύστερα από 24 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα.

Σε ένα αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ο Πλατανιάς είχε την πρωτοβουλία αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Το επιχείρησε στο 4΄ ο Βλαχοδήμος αλλά απέκρουσε ο Στοΐκοβιτς, προσπάθησε στο 10΄ ο Κάταϊ αλλά αστόχησε ελάχιστα στο σουτ που επιχείρησε, ατύχησε και ο Φαΐσκα στο 24΄ με την κεφαλιά του στο φάουλ του Μενδρινού να έχει την ίδια κατάληξη.

Μετά το ημίωρο ο Εργοτέλης βρήκε τα «πατήματά» του και φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο 35΄, με τον Μπαντιμπαγκά να κάνει ένα ωραίο τεχνικό, αλλά μόλις άστοχο σουτ. Στο 44΄ όμως ο μόνιμος σκόρερ της ηρακλειώτικης ομάδας στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές κατέβασε ωραία και γυρίζοντας το σώμα με εν κινήσει σουτ έγραψε το 0-1.

Ο 21χρονος επιθετικός απείλησε και με δεύτερο γκολ στο 54΄, όταν στην μπαλιά του Κούμπικ πλάσαρε άστοχα, ενώ στο 61΄ το σουτ του Κούμπικ πέρασε άουτ για τον Εργοτέλη, που έπαιζε πια με εξαιρετική ψυχολογία.

Οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν να πιστεύουν στην ανατροπή, όπως απέδειξαν με την εν γένει παρουσία τους στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου απείλησαν μόλις μία φορά, στο 72΄, με τον Σιαλμά να αιφνιδιάζεται αλλά να σουτάρει και τον Στοΐκοβιτς να αποκρούει.

Στις καθυστερήσεις και σε αντεπίθεση του Εργοτέλη ο Χαντί πλάσαρε άουτ, ενώ ο Σέρβος γκολκίπερ των φιλοξενούμενων κράτησε τη νίκη αποκρούοντας το φάουλ του Δημήτρη στο τελευταίο λεπτό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις