Νίκησε Πανιώνιο, πήρε και Ρομπέρτο ο Ολυμπιακός

Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 19:09
UPD:19:12
ICON/ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει τον Πανιώνιο με 2-0 (11΄ Σάμαρης, 18΄ Σέποβιτς) στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να σημειώσει την 21η νίκη στις 23 εφετινές αναμετρήσεις της Σούπερ Λίγκας, όπου παραμένει αήττητος, ενώ η χαρά των φίλων του διπλασιάστηκε όταν λίγα λεπτά πριν τη λήξη ανακοινώθηκε η απόκτηση του Ρομπέρτο από την Ατλέτικο Μαδρίτης!

Ο αγώνας στο «Γ. Καραϊσκάκης» ξεκίνησε παρουσία του τεχνικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Μόιες, αφού οι αναμετρήσεις των «κόκκινων διαβόλων» με τους «ερυθρόλευκους» πλησιάζουν. Ο Σκοτσέζος τεχνικός δεν θα πρέπει να έβγαλε πάντως πολλά συμπεράσματα, αφού η σύνθεση που παρουσίασε ο Μίτσελ είχε πολλές αλλαγές, ενώ οι παίκτες του Ισπανού τεχνικού δεν ήταν ιδιαίτερα «ορεξάτοι».

Ακόμη και στο «ρελαντί» όμως οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την ευχέρεια που τους διακρίνει στην παραγωγικότητα και προηγήθηκαν 2-0 πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που δυσκολευόταν να περάσει τη σέντρα.

Στο 11΄ ο Σάμαρης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0 με το τρίτο φετινό τέρμα του και στο 18΄ ο Σέποβιτς διπλασίασε με κεφαλιά, μετά την όγδοη ασίστ του Κάμπελ στο πρωτάθλημα, ενώ στο 22΄ οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μια καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο, με τον Εντιγκά να σουτάρει ελάχιστα άουτ στο 22ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ.

Το παιχνίδι «ζωήρεψε» πάντως στην επανάληψη, καθώς ο Πανιώνιος μην έχοντας πια να χάσει τίποτε αποφάσισε να βγει μπροστά και στο 53΄ ο Ρομπέρτο χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά στον αγώνα, για να πετάξει σε κόρνερ το σουτ του Αραβίδη. Στο 58΄ ο Σέποβιτς πήρε ωραία την μπάλα στην περιοχή αλλά δεν πρόλαβε να γυρίσει για το σουτ, στο 65΄ η κεφαλιά του Αβραάμ Παπαδόπουλου αποκρούστηκε επί της γραμμής από τους «κυανέρυθρους» αμυντικούς και στο 66΄ το σουτ του Σαβιόλα απέκρουσε ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Οι παίκτες του Παναγόπουλου έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι στο 72ο λεπτό: στη σέντρα που έγινε από αριστερά η μπάλα πέρασε από τον Παπαδόπουλο, ο Αραβίδης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ρομπέρτο αλλά ο ανίκητος Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε το πλασέ του Έλληνα επιθετικού. Στο 79΄ ο Πανιώνιος είχε νέα μεγάλη στιγμή, αλλά το εκπληκτικό βολέ του Μητρόπουλου έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ρομπέρτο.

Το καλό θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο είχε όμως συνέχεια, με μια νέα κεφαλιά του Παπαδόπουλου να μην περνάει τη γραμμή καθώς πρόλαβε να διώξει η αντίπαλη άμυνα, ενώ «σόλο» του Πέρες (83΄), στο ντεμπούτο του Παραγουανού στο ελληνικό πρωτάθλημα, κατέληξε σε μόλις άστοχο σουτ. Λίγο αργότερα το «Γ. Καραϊσκάκης» σηκώθηκε «στο πόδι» όταν από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε η απόκτηση του Ρομπέρτο έως το 2018!

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις