Φ. Κουβέλης: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες να επιλέγουν την ασφαλιστική κάλυψή τους

Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 14:36
UPD:15:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης συνομιλεί με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργο Καββαθά κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης.

A- A A+

Δυσβάσταχτη χαρακτήρισε την κατάσταση στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, μετά από συνάντησή του με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Ένα εκατομμύριο και πλέον ασφαλισμένοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, βρίσκονται έξω από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, ανέφερε ο κ. Κουβέλης, ζητώντας να κεφαλαιοποιηθούν οι οφειλές και να αφεθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να επιλέγουν την ασφαλιστική κάλυψή τους.

Παράλληλα, χαρακτήρισε απαράδεκτα τα φορολογικά πρόστιμα, υποστηρίζοντας ότι τινάζουν στον αέρα όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν απομείνει.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να χρηματοδοτηθούν. Πρέπει οι τράπεζες, οι οποίες έκαναν την ανακεφαλαιοποίηση τους με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου να ανοίξουν την στρόφιγγα και να χρηματοδοτήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία είναι και η μόνη που μπορεί να περιορίσει την καλπάζουσα ανεργία» κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή