Τσοχατζόπουλος: Να γυρίσουν στην Ελλάδα τα παράνομα χρήματα

Την ανάγκη οι αρμόδιες ελληνικές αρχές να συνεργαστούν με τις ελβετικές υπερτόνισε ο πρώην υπουργός
Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 16:28
UPD:16:33
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων από τις φυλακές του Κορυδαλλού, για να καταθέσει παρουσία των δύο ανακριτών κατά της διαφθοράς.

A- A A+

Την ανάγκη οι αρμόδιες ελληνικές αρχές να συνεργαστούν με τις ελβετικές ώστε να επιστραφούν στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου χρήματα που έχουν μπλοκαριστεί στην Ελβετία, υπερτόνισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Οι αρμόδιες αρχές της Ελλάδας και της Ελβετίας πρέπει να προχωρήσουν σε συνεργασία για να γυρίσουν στη χώρα τα παράνομα χρήματα. Είναι υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να "σκιστεί" να προχωρήσει τις διαδικασίες. Συνήθως γίνεται και ένα παζάρι σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρέπει να συνεχιστεί η σοβαρή προσπάθεια να επιστραφούν τα παράνομα λεφτά που έχουν έλληνες στην Ελβετία. Βέβαια άρση απορρήτου δεν πρόκειται να γίνει. Αυτοί έτσι δουλεύουν εκεί», είπε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

«Πέφτω από τα σύννεφα για όσα είπε ο Κάντας»

Ο πρώην υπουργός Αμυνας ο οποίος κατέθεσε ενώπιον εκπροσώπων της ελβετικής Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για τα όσα έχει υποστηρίξει στην απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, ότι δηλαδή του έδιναν μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα, δήλωσε:

«Α, έτσι λέει; Δεν έχω πλήρη ενημέρωση για όσα είπε ο Κάντας. Εκεί που είμαι, οι εφημερίδες φτάνουν μετά από δυο μέρες. Ο καθένας  μπορεί να λέει ο, τι θέλει,  πέφτω από τα σύννεφα.  Ο καθένας να αναλάβει  τις ευθύνες του και για όσα λέει".

Αναφερόμενος στη σύζυγό του Βίκη Σταμάτη και την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο Ακης Τσοχατζοπουλος χαρακτήρισε απάνθρωπη την στάση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Τις τελευταίες δέκα ημέρες η Βίκυ είναι στο Δρομοκαΐτειο και είναι χάλια. Και η Αρετή μεταφέρθηκε στη Θήβα», δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή