Εξηγήσεις σε ελβετούς εισαγγελείς δίνει ο Ν. Ζήγρας

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 16:14
UPD:17:10
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων έτσι ώστε να εξεταστεί από τους εκπροσώπους της ελβετικής Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο αιτήματος δικαστικής συνδρομής που εστάλη από τις ελβετικές αρχές στις 17 Απριλίου 2013.

A- A A+

Ενώπιον εκπροσώπων της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ελβετίας, βρίσκεται ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων έτσι ώστε να εξεταστεί από τους εκπροσώπους της ελβετικής Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο αιτήματος δικαστικής συνδρομής που εστάλη από τις ελβετικές αρχές στις 17 Απριλίου 2013. Το αίτημα  αφορά σε έρευνα των ελβετικών αρχών για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με εμπλοκή εννέα προσώπων, μεταξύ των οποίων είναι οι Τσοχατζόπουλος, Σταμάτη, η αδελφή της πρώην συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου αλλά και έλληνας υπάλληλος του ελβετικού υποκαταστήματος της Morgan Stanley.

Η εξέταση του Νίκου Ζήγρα γίνεται από ελβετό Εισαγγελέα τον οποίο συνοδεύουν εκπρόσωπος της ελβετικής αστυνομίας και ένας οικονομολόγος. Παρόντες είναι και οι ανακριτές κατά της διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ερωτηματολόγιο που απέστειλαν οι Ελβετοί στις ελληνικές αρχές, στο οποίο διευκρινίζεται ότι η έρευνά τους αφορά «την προέλευση χρημάτων δωροδοκίας με εμπλοκή υπαλλήλου ελβετικής τράπεζας», μεταξύ άλλων οι Ελβετοί ζητούν απαντήσεις αναφορικά:

  • Με ποιες τράπεζες διατηρούσε σχέσεις ο Ν. Ζήγρας και με ποιους εμφανιζόμενους και πραγματικούς οικονομικούς δικαιούχους
  • Ποιες σχέσεις είχε συνάψει με τράπεζες, κατ’ εντολή τρίτων, ποιος έδινε την εντολή και ποιος ήταν ο πραγματικός δικαιούχους
  • Ποιος άνοιξε λογαριασμούς στη Morgan Stanley, που είναι στο όνομα του Ζήγρα, εάν είναι ο ίδιος πραγματικός δικαιούχος, εάν όχι ποιος είναι ο πραγματικός, ποιος λάμβανε αποφάσεις και ποιος ο σκοπός της δημιουργίας των λογαριασμών.

Επίσης, ζητούν διευκρινίσεις για δύο λογαριασμούς στη Morgan Stanley στους οποίους μεταξύ 2000-2001 πιστώθηκαν επιταγές 29.404.000 ελβετικών φράγκων, ποσό για το οποίο επιβαρύνθηκε λογαριασμός του κατηγορούμενου στην υπόθεση των Tor M1 επιχειρηματία Φουάντ αλ Ζαγιάντ στην Credit Agricole.

Οι εκπρόσωποι της ελβετικής Δικαιοσύνης αναμένεται να λάβουν εξηγήσεις και από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τη Βίκη Σταμάτη, αύριο και μεθαύριο αντίστοιχα.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή