Μπάσκετ: Πλησίασε την «κατοστάρα» ο ΠΑΟΚ, «ζωντανός» ο Ηλυσιακός

Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 20:00
UPD:20:05
ICON/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Με κορυφαίο το Μπόγρη (15π.) και συνολικά έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε στο κλειστό της Πυλαίας με 97-90 του Ρεθύμνου, στο τελευταίο χρονικά ματς του «κυρίως μενού» της 16ης αγωνιστικής της Α1. Μεγάλες νίκες πέτυχαν, η Νέα Κηφισιά και ο Ηλυσιακός. 

Ένα δεκάλεπτο άντεξαν οι Κρητικοί, που προηγήθηκαν με 23-16 στη λήξη της περιόδου. Από κει και πέρα ο ΠΑΟΚ ανέλαβε πλήρως τα ηνία του αγώνα και με ηγέτη το Μπόγρη κατάφερε να πάρει διαφορά που του επέτρεψε στο δεύτερο μέρος να κάνει «συντήρηση δυνάμεων». Με το «δίποντο» αυτό η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έπιασε (προσωρινά) τον Ολυμπιακό στην 3η θέση της βαθμολογίας (26β.)

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ Π.

Ζωντανός στη μάχη της παραμονής στην Α1 έμεινε ο Ηλυσιακός, ο οποίος επιβλήθηκε στο ματς «ζωής ή θανάτου» του Πανελευσινιακού με 84-75 κι αναπτέρωσε τις ελπίδες του για να παραμείνει στα σαλόνια του κορυφαίου επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους κι έφτασαν δίκαια στην 5η εφετινή τους νίκη, όσες έχουν και οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι έχουν το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία, καθώς στο ματς του πρώτου γύρου είχαν νικήσει με διαφορά 15 πόντων.

Το… τρένο της Κηφισιάς δεν έχει...φρένα. Οι νεοφώτιστοι επικράτησαν στην έδρα τους του Άρη με 81-74 και, πλέον, δεν μιλούν για την αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά για την είσοδό στα πλέι οφ!  Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πανηγύρισε την 9η εφτινή της νίκη, ενώ για τους Θεσσαλονικείς η δεύτερη διαδοχική ήττα (μετά τον ΠΑΟΚ) τους βάζει σε περιπέτειες σε ό,τι αφορά την υπόθεση παραμονή.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις