Νίκη για ΠΑΣ Γιάννινα με Λεβαδειακό στο ντεμπούτο του Πετράκη

Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 16:52
UPD:17:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ//ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ
A- A A+

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στο ντεμπούτο του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του επικράτησε στους «Ζωσιμάδες» του Λεβαδειακού με 2-1 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής.

Η ομάδα της Ηπείρου διέκοψε έτσι το σερί των τεσσάρων συνεχών ηττών, που την κρατούσε χωρίς βαθμό από τις 23 Δεκεμβρίου 2013 (17η αγωνιστική) όταν τότε είχε επιβληθεί του Άρη με 2-1, κάνοντας ένα σημαντικό βαθμολογικό άλμα στην κατάταξη της Σούπερ Λίγκας.

Το παιχνίδι ήταν ενδιαφέρον και είχε καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, αφού οι Βοιωτοί δεν κλείστηκαν αλλά προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους και λίγο έλλειψε να τα καταφέρουν σε δύο περιπτώσεις, αρχικά με το σουτ του Μάντζιου (5΄) που μπλόκαρε ο Βελίδης και στη συνέχεια με την προσπάθεια του Λυκογιάννη (9΄), που ο Έλληνας τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στο 16΄ για πέναλτι σε χέρι του Ιντζίδη, που ολοφάνερα εξέτρεψε την πορεία της μπάλας, αλλά ο Γιάχος έδειξε «παίζετε». Στο 20΄ το σουτ του Ακόστα σταμάτησε στο δοκάρι του Πριζόφσκι αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ με προσπάθεια του Ίλιτς, ο οποίος απέφυγε έξοχα τον αντίπαλό του και τελείωσε υποδειγματικά τη φάση.

Οι Βοιωτοί έχασαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 27ο λεπτό, με τον Βελλίδη να αποκρούει δύο φορές τα ισάριθμα πλασέ του Μάντζιου που είχε βγει απέναντί του, μετά το παρ΄ ολίγον ολέθριο σφάλμα του Κολοβέτσιου. Η ομάδα της Ηπείρου και οι φίλαθλοί της εξανέστησαν εκ νέου στο 32ο λεπτό, σε μαρκάρισμα του Λυκογιάννη επί του Στρούνα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα…

Καλύτερος και στην επανάληψη ο «Άγιαξ της Ηπείρου», φλέρταρε με το γκολ στο 47΄ όταν στη σέντρα του Κοροβέση ο Γιάκος μόνος στην περιοχή πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ, για να γίνει το 2-0 στο 66΄ όταν ο Ίλιτς βρήκε τον Τσουκαλά κι αυτός με συρτό σουτ διπλασίασε.

Ο Λεβαδειακός, πάντως, όχι μόνο δεν απογοητεύτηκε αλλά βγήκε μαζικά στην επίθεση για την ανατροπή. ΟΙ παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου στάθηκαν άτυχοι στο 67΄, όταν το σουτ του Καπό έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά στο 73ο λεπτό ο Μάντζιος αξιοποίησε την κάθετη πάσα του Καπό και με πλασέ μείωσε σε 2-1 διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις